Csak nem lemaradni!

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának a vasárnapi rangadóján, a Debrecen vendége lesz a Videoton FC. Megy a háború a jegyek miatt, amíg Brachi optimista.

Matók János

A tabellán első helyezett, az eddigi 4 forduló után még makulátlan Debrecen vendége lesz vasárnap 16 órától a Videoton FC címvédő csapata. A hazaiak fenik a fogukat a fehérváriakra, akik viszont a 3 pont megszerzésének a reményében utaznak el a rangadóra. A Vidi szempontjából sokat jelenthet a Loki két kulcsjátékosának: az eltiltott Coulibalynak és az Izland elleni válogatott mérkőzésen megsérült Vargának a hiánya a hazaiak részéről. Viszont a piros-kékeknek is van egy játékosuk, aki  péntek késő délutáni információnk szerint  továbbra sem mutatkozhat be a bajnokcsapatban. Ő pedig a portugál Filipe Oliveira. Ugyanis a Chelsea korábbi futballistájának minden szükséges papírját elintézte a klub, csak egyet nem sikerült:  a Parma rendkívül segítőkész volt az ügyben, nem úgy az Olasz Labdarúgó Szövetség, illetve annak az illetékese, hiszen bő 10 nap sem volt elegendő ahhoz, hogy Oliveira játékengedélyét kiadják hazánknak, a magyar szövetségnek...


Így aztán Oliveira bemutatkozása még késik, ellenben Álvaro Brachi minden bizonnyal vasárnap is a Vidi kezdőcsapatában kap helyet. Brachi az eddigi mérkőzéseken jó benyomást tett a nézőkben, a Diósgyőr ellen szabadrúgásból lőtt góljáról nem beszélve.
- Amikor letettem a labdát, arra gondoltam: ha bemegy, biztosan megnyerjük a mérkőzést. Ezért is töltött el óriási boldogság, amikor megláttam a labdát a hálóban - emlékezett vissza a Vidi játékosa.
- Remek technikára utal az a kétkapufás gól. Sokat gyakorol az edzéseken?
- Tétmérkőzésen ez volt az első kétkapufás találatom, s büszkén mondhatom, hogy ez keveseknek sikerül, de persze nekem se szándékosan. Gyakorlás? Mostanában csak hetente kétszer, amikor néhány csapattársammal az edzések után is kint maradunk a pályán. Korábban viszont sok energiát fektettem a kapura lövésekbe. Most viszont ez a gól meghozta a kedvemet, így aztán ismét többször veszem célba a kaput.
- Vasárnap rangadó a Loki ellen, mit tud róluk?
- Azt, hogy a legnagyobb riválisunk, de bajnokcsapatként nem is lehet más a célunk, mint idegenben is legyőzni őket. Ez azért is fontos, hogy a tabellán a Debrecen közelében maradjunk, ne lépjen el tőlünk, de a remélt siker az önbizalmunk szempontjából is sokat számítana.
- Miként érzi magát Fehérváron, illetve a Vidinél?
- Köszönöm jól, beilleszkedtem, már abszolút otthon érzem magamat a városban és a klubnál. Bármerre járok, szimpatikus emberekkel találkozom. Nagyon jó döntés volt elfogadni a Videoton FC ajánlatát.
 Közben megy a háború a két klub között: a Debrecen először 1200 forintért adta a Vidinek a vendégszektorba a jegyeket, majd a megvilágosodás után ezt hirtelen 2000 forintra emelte. Ezt a fehérvári klub nem nyelte le, s fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett az MLSZ-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!