Céghalál: negatív rekord a felszámolásokban!

Közép-Dunántúl - A régióban április végéig 447 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást. Ez 41 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A végelszámolások száma 18 százalékkal 354-re emelkedett négy hónap alatt.

Fejér Megyei Hírlap

Áprilisban 1328 társaság ellen indult felszámolási eljárás Magyarországon, ilyen sok cég még soha nem jutott erre a sorsra egyetlen hónap leforgása alatt  derül ki az Opten céginformáció-szolgáltató adataiból. Az év első négy hónapjában csaknem 5000 társaság jutott hasonló sorsra: ez 24 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Mára visszaesett a cégalapítási kedv is.
Tovább romlott a magyar cégek helyzete áprilisban. A negyedik hónapban 1328 céggel szemben indult felszámolási eljárás, ez 319-cel, vagyis 32 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez abszolút rekordnak számít, hiszen ha csak három felszámolással is, de meghaladja az idén januári csúcsot. Az Opten adatai szerint az év első négy hónapjában 4856 céggel szemben indult felszámolási eljárás, míg egy évvel korábban 3904 társas vállalkozás jutott  erre a sorsra. 
A Közép-Dunántúlon az országos átlagot meghaladó ütemben emelkedik a felszámolások száma, végelszámolásban viszont kisebb a növekedés. A régióban április végéig 447 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást. Ez 41 százalékkal több, mint egy évvel korábban, miközben az országos átlag 24 százalék, de még így is elmondhatjuk, hogy nem az itteni cégek jártak a legrosszabbul. A végelszámolások száma 18 százalékkal 354-re emelkedett négy hónap alatt, ez lassabb növekedés, mint az országos 23 százalék. A régióban a cégalapítási kedv nem változott: idén éppúgy 1580 céget alapítottak, mint egy évvel korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!