Bence-hegyi ötletek

Velence - A Zöldliget Általános Iskola impozáns folyosója alkalmas tárlatok rendezésére. Pénteken egykor volt diákok munkáiból nyílt tárlat, valamint látható az ötletpályázat is.

Kovalcsik Katalin

Az egykori diákok, a jelenlegi tanárok képzőművészeti munkáiból  nyílt kiállítás ma az intézményben.  A kiálítók közt van Elbert Tamnáés, Lebár József, Ács Anna, Ács Alíz, Zsovák Orsolya,  Baglyas Ádám és Papp Gábor Árpád. A képek, grafikák mellett a rajzteremben azok az ötleteket láthatók, amelyeket a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves  építész hallgatói készítettek a felhívásra. Szegedi Csaba, Velencén élő  festőművész hívta fel az ismert éptész, Janáky István figyelmét a lehetőségree, így kapták feladatul a hallgatók a Bence-hegy tetejére tervezendő építészeti alkotást, amelynek nem csupán látványfunkciót, hanem esetlegesen közössi színtere is ki kellene szolgálnia. Az ötletek közül kettő is első díjat kapott, de ahogy Szegedi Csaba  elomondta, várják a velenceiek szavazatait. A megvalósulás nem a közeli jövő, döntés még nincs arról, hogy milyen építmény kerüljön az egykori kilátó helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!