Agárdi az év pálinkája

FMH - Az Agárdi Pálinkafőzde 4 pálinkája is rangos elismerésben részesült a bécsi, nemzetközi párlatversenyen. A díjakat szerdán adták át a Művészetek Palotájában.

feol.hu


Itt készülnek a díjnyertes főzetek
 
Fotó: Archív

A 18 éves múltra visszatekintő, Destillata 2009 versenyen, a szakma legnagyobb nemzetek közötti megmérettetésén, 13 ország 190 főzdéje közül az Agárdi Pálinkafőzde lett a bajnok. A vállalat különlegesen jó minőségű, kézzel palackozott és sorszámozott termékei minden évben dobogós helyen végeztek a versenyen, idén azonban több díjat is az agárdiak söpörtek be. 
Ők kapták meg az „Év Főzdéje” és a magyarországi „Nemzetgyőztes” címet, valamint az „Év Főzőmestere” Vértes Tibor lett. A mester úttörőnek számít a szakmában, ugyanis a pálinkafőzde 2001-es alapításával új szintre emelte ennek a jól ismert mesterségnek a presztízsét, és 6 év elteltével csúcsra juttatta vállalkozását. Részben neki köszönhetően az Agárdi Pálinkafőzde 3 darab „Év Pálinkája” díjat, valamint több érmet is átvehetett a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!