A piros-kékek végre megvillantották valós tudásukat

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság egyharmadánál, a 10. fordulóban az utolsó helyezett Zalaegerszeget fogadta a bajnoki címvédő Vidi. A hazaiak nyertek.

Matók János

Mérkőzés előtt a két csapat összeállítását böngészve feltűnt, hogy Vaskó mellett Gosztonyi sem kapott helyett a kispadon. Ám rossz, aki rosszra gondol: a Vidi támadója még a csütörtöki edzésen térdsérülést szenvedett - Vaskóról nem tudtunk információt szerezni -, ezért hagyta ki a ZTE elleni mérkőzést. Amely iránt - sajnos - nem nyilvánult nagy érdeklődés. Nem véletlen, hiszen Fehérváron, szinte egy időben három élvonalbeli mérkőzést is rendeztek, hiszen a focisták mellett az Alcoa FKC női kézisei  és a Sapa Fehérvár hokisai is érdekeltek voltak a maguk bajnokiján. Luxus, ha azt vesszük, de hát ez van, ezt kell szeretni. Akik viszont megjelentek a lelátókon, azok egyértelmű hazai győzelemben reménykedtek. A kezdés előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek az Aranycsapat egykori játékosára, Szojka Ferencre. Az első lehetőség Evandro előtt adódott az 5.percben, fejesét szinte a gólvonalról stukkolta ki az egyik zalai védő. A 9. percben már harmadik szögletét rúgta a Vidi: Walter beívelése után Alves félfordulattal, 5 méterről a felső lécet találta telibe. A vendégek első kapura tartó lövését a 15. pecben láthattuk Hervastól, ám a labda elsuhant a léc fölött és mellett. A 20. percben az exvidis Hidvégi szerzett labdát, beadását a lesipuskás Turkovs elől Vinícius vágta ki az utolsó pillanatban. A 25.percben Evandro kapott forintos labdát az ötösön, ám a lövés pillanatában egyszerűen a hátsójára pottyant. Gólveszélyes volt a ZTE kontrája, hiszen Hidvégi lövése után a labda a kapufán csattant. A 31. percben aztán vezetéshez jutott a Vidi, Walter 5 méterről lőtte a labdát a kapuba, egy kijátszott akció végén, 1-0. Rá két percre ismét megrezdült a vendégek hálója, de Alves azt oldalról találta el. Közben sűrűn tapsoltak a hazai nézők, s ezt akkor tették leginkább, amikor Tóth Balázsnál volt a labda. Majd ebben az elismerésben részesült Walter is, aki a korábbiakhoz képest feltűnően jól játszott.

A szünet után az első helyzet a vendégek előtt adódott az 50. percben, ám Tököli elhamarkodottan a kapu fölé durrantott. Hogy aztán rá egy percre leordítsa Erős asszisztenset, amiért nem jelzett büntetőt a javára. Sándor viszont ténylegesen büntetett a túloldalon az 52. percben, miután Alves labdáját 14 méterről továbbította a kapuba, 2-0. Az 56. percben tovább nőtt az előny: Mitrovics tette a labdát Evandro elé, aki középre, Alves elé centerezett, ő pedig 7 méterről a léc alá vágta a labdát, 3-0. A 60. percben viszont Tököli veszélyes lövése Oliveiráról vágódott le.  Ekkor már nagy fölényben volt a hazai csapat, s érett az újabb gólja. Amely a 71. percben született meg Walter parádés passza után, amelyből Alves volt eredményes, 4-0. A 76. percben azért Tujvelnek is volt védenivalója Delics A. közeli lövésénél. A 82. percben Jahics mentette meg csapatát Nikolics lövésénél az újabb hazai góltól. A 88. percben szépített a ZTE: Kocsárdi beadása után Máté fejelte a labdát a kapuba, 4-1, s ez maradt a végeredmény.
 
 
Videoton FC-Zalaegerszeg 4-1 (1-0)

Sóstói Stadion, 3000 néző. Vezette: Alvaro Garcia (Erős, Ring).
Videoton FC: Tujvel 6 - Brachi 6, Caneira 6, Vinícius 6, Oliveira 7 - Evandro 6, Tóth 6, Sándor 6, Mitrovics 5, Walter 7 - Alves 7. Vezetőedző: Paulo Sousa.
ZTE: Jahics 5 - Szalai 5, Bogunovics 5, Bulatovics 5 - Kocsárdi 5, Kamber 5, Hervas 5, Máté 5, Hidvégi 5 - Turkovs 5, Tököli 5. Vezetőedző: Prukner László.
Csere: Mitrovics helyett Nikolics (62. perc), Sándor helyett Elek (69. perc), Tóth helyett Vasziljevics (77. perc), illetve Bulatovics helyett Delics A. (44. perc), Hervas helyett Delics I. (64. pec), Tököli helyett Bujor (75. perc).
Sárga lap: Tököli, Kamber.
Szögletarány: 10:3 (6:0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!