Wekerlére emlékeznek, emlékévet szeretnének

Mór - Wekerle Sándor-emlékévvé alakítaná 2011-et egy pénteken zászlót bontott mozgalom. Az emlékezők jótékonysági estet, konferenciákat szerveznek és emlékművet állítanak.

Klecska Ernő


Az emlékbizottság az idén húszéves  Móri Városvédő és Szépítő Egyesület kezdeményezésére jött létre, és a méltatlanul elfeledett, kortársai által pénzügyi zseninek nevezett  politikusnak kíván emléket állítani.  A résztvevők, helyi civilek, tudósok, politikusok és vállalkozók, az emlékév keretében novemberben jótékonysági estet, jövő februárban városi vetélkedőt, júniusban a politikus életművéről szóló tudományos konferenciát rendeznek, 2011. augusztus 26-án pedig ünnepi megemlékezést és köztéri szobor felállítását tervezik.
Az emlékbizottság, amelynek Osztroluczky Miklós, Wekerle Sándor dédunokája is tagja, Törő Gábort, a körzet országgyűlési képviselőjét választotta elnökének,  a kezdeményezés egyik főszervezőjét, Hunorfi Istvánt, a városvédő egyesület alelnökét alelnökké választotta. A grémium titkára Buza Ernő, két további tagja pedig Schmidt Ferenc volt polgármester és Schwartz Alajos helytörténész lett. Az egybegyűltek úgy határoztak, megbízzák Törő Gábort azzal, hogy a Wekerle Sándor-emlékév fővédnökének kérje fel Orbán Viktor miniszterelnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!