Kit illet az adónk egy százaléka?

Székesfehérvár - Az adófizetők ténylegesen megfizetett adójuk egy-egy százalékát minden évben felajánlhatják egy-egy kedvezményezett javára.

Miskei Anita


A kedvezményezettek csoportját alkotják  a közhasznú tevékenységet a törvényben meghatározott ideig ténylegesen folytató egyesületek, alapítványok, közalapítványok. Rendelkező nyilatkozat tehető a befizetett személyi jövedelemadó másik egy százalékáról az egyházi kedvezményezettek, s a kiemelt előirányzatok javára.  Az adóhatóság a magánszemélyek nyilatkozatainak feldolgozása után szeptember 1-jéig értesítette a szervezetet a felajánlott összeg nagyságáról. Az adóhatóság az értesítéssel egyidejűleg felhívta a kedvezményezett figyelmét,  az értesítéstől számított 30 napon belül a törvényben meghatározott nyilatkozatokat tegye meg  az erre szolgáló nyomtatványon. Az adóhatóság az adatlap, és  a törvényi feltételek meglétét igazoló dokumentumok alapján bírálja el, a kedvezményezettet megilleti-e a felajánlott összeg.  S az adatlap visszaküldésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb  december 15-éig  utalja át az összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!