Aki fiút akar, ezerjót igyon?

Mór - A bornapok különleges eseménye volt vasárnap a borbarát hölgyek koccintása az ezerjót adó kútnál, majd ezt követően a borrendek felvonulása, illetve a helyi borrend új tagjainak avatása.

B. Kiss László

 

A móri ezerjóról már korábban is rengeteg jót hallottunk, viszont azzal az állítással, miszerint ideális lenne a fiúnemzéshez is, csak két évvel ezelőtt találkoztunk. Akkor, amikor először folyt ezerjó a bornapokon a Borbarát Hölgyek jóvoltából a Lamberg-kastély parkjában található kútból. Nos, ezen állítás most vasárnap csattanós bizonyítást nyert! Az ezerjót adó kútnál ugyanis bemutatták azt a kicsit, aki azt követően született, hogy az apa a tavalyi bornapokon ezerjót ivott, méghozzá éppen a szóban forgó kútból. A Móri Borbarát Hölgyek kezdeményezte vasárnap délelőtti koccintáshoz most a helyi és a vendégségbe érkezett borrendek lovagjai is csatlakoztak. Népes társaság kóstolgatta a Galambos pincészet borát, amely ezen kivételes órán a kastélykert kútjából folyt. A vidám összejövetel megható pillanatait jelentették, amikor a kerekesszékes Lepsényi Bálint elszavalta saját, Szeretlek Mór! című versét. A költemény nem csak a városhoz való őszinte ragaszkodásról, de a település alapos ismeretéről is tanúskodott.

Jelen volt a kútnál a péntek este megválasztott borkirálynő, dr. Klima Olga is, valamint két udvarhölgye, Négele Petra és Ruff Alexandra is. A 29 esztendős új királynő családja csókakői, ő maga Fehérváron él, és Móron dolgozik, közjegyző-jelöltként. Természetesen az ezerjó a kedvenc bora, de nagyra értekeli a generosát is, ami az ezerjó és a piros tramini keresztezésével előállított magyar fajta - mondta el lapunknak. A móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend meghívását - mint azt Tálos Tamás nagymestertől megtudtuk - ezúttal csaknem harminc borrend fogadta el. A lovagok színpompás menete a kúttól a a Kapucinus téri nagyszínpadhoz vonult, ahol a helyi borrend új tagjai ölhették magukra a barna köpenyeget. Ezúttal négyen Kertész Fruzsina, Dénes Zoltán, Galambos Lajos és dr. Vécsei László, Csákberény polgármestere állta ki az avatást megelőző próbát. Az új borlovaghölgy - mint azt lapunknak elmondta -tizenkilencedik alkalommal vett részt a családjával a bornapokon. A fővárosban él, biztosítással foglalkozik, így a munkája révén bizonnyal sikerrel tudja propagálni a kiváló móri borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!