Tóásó-ügy - Szeptember 21-én kezdődik az érdemi tárgyalási szakasz

Szeptember 21-én kezdődik Bolíviában a terrorista összeesküvéssel vádolt Tóásó Előd ügyében az érdemi tárgyalási szakasz - adta hírül az ABI bolíviai hírügynökség.

MTI

Marcelo Soza ügyész közölte, hogy e hét pénteken hallgatják meg azt a 12 személyt, akik közül kiválasztják az ügyben eljáró öttagú bírói tanács három ülnökét a két - már kijelölt - hivatásos bíró mellé.
A La Razón című bolíviai napilap augusztus első felében számolt be arról, hogy - a bolíviai belügyminisztérium kérésének eleget téve - visszaadta megbízatását az ügyben addig eljáró három ülnök. Előzőleg a két hivatásos bírót mentették fel, megüresedett helyüket azóta már betöltötték.
Az állítólagos terrorista csoportot 2009. április 16-án az ellenzék fellegvárának számító Santa Cruzban számolták fel a bolíviai különleges erők. A rajtaütés során életét vesztette a magyar-bolíviai-horvát állampolgár Rózsa-Flores Eduardo, az erdélyi magyar Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. Az akció két túlélőjét, a magyar-román állampolgár Tóásó Elődöt és a horvát-bolíviai Mario Tadicot azóta is fogva tartják, holott a hatályos bolíviai törvények értelmében három év elteltével mindkettőjüket szabadlábra kellett volna helyezni, és le kellett volna zárni ügyüket.

http://www.la-razon.com/nacional/seguridad_nacional/Seleccionan-ciudadanos-Tribunal-Sentencia-terrorismo_0_1679232158.html

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!