Piknik lesz a kezes-lábosból - Jövőre kisebb, családiasabb találkozók lesznek

Etyek - Igazi borkóstolós-koncertnézős idővel kedveskedett a koraősz az utolsó Kezes-lábosnak. A hangulatot nem kell siratni, kisebb, tematikus piknikek lépnek a túl nagyra nőtt fesztivál helyébe.

Házi Péter


Semmi nem utalt arra, hogy Etyeken az e hétvégi volt az utolsó Kezes-lábos: a gyermekek ugyanolyan lendülettel vetették bele magukat a nagyszínpad előtti fajátékok birodalmába, mint amilyen nagy kíváncsisággal érkeztek az apukák és anyukák a Körpincéhez vagy éppen a Kecskegödörhöz bort kóstolni. A tizedik, jubileumi fesztivál szombaton tíz órakor, Szőke András vezényletével, a már hagyományos lábos-felvonulással kezdődött. Aki nem csak az  érzékeszerveinek, hanem a tudatának is akart egy kicsit kedveskedni, beülhetett Vinkó József újságíró fröccs-filozófiás beszélgetésére, de azt is megtudhatta, miért is jó a mangalica húsa.  Ottjártunkkor, vasárnap déltájt, a Búcsú-téren felállított nagyszínpadon éppen a Makám  zenekar gyerekeknek szóló koncertje fejeződött be, az emberek pedig  szétrajzottak a kulináris élvezetek irányába, amelyekből bizony volt bőven. Az egyik érdekesség a szőlő- illetve borfagylalt volt: amíg a szülők a hegy levét kóstolják, a gyerekek ugyanabból a szőlőből készült fagyit nyalogathatják, amitől a családi béke is könnyen helyreállt.
Az utóbbi években már ötvenezernél is több érdeklődőt vonzó fesztivált  mint arról Rókusfalvy Pál főszervező többször is beszélt  azért hagyják abba most, a csúcson, mert szeretnének visszatérni a kezdetekhez. A többezer hektáros terület helyett  néhány hektárra, az Újhegy és a Szépvölgy présházainak környékére koncentrálnak, s minden évszaknak meglesz majd a maga tematikus piknikje.  Persze, ehhez az infrastruktúrát jobban ki kell építeni: az ide  tervezett pihenőpadok alapanyagára, a farönkökre egyébként már most bárki ráírhatta a jövőnek szóló üzenetét...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!