Megújult a Petőfi utca - A Saára Gyula-program folytatásaként valósult meg a munka

Székesfehérvár - A Szent István tér felé eső részen a nagy esőzés miatt még áll a víz, a felújított Petőfi utcán azonban nyoma sincs: kilencmillióból újult meg a belváros egyik forgalmas utcája.

Házi Péter

Égi Tamás, a belváros önkormányzati képviselője, Böröcz László, a kivitelezést végző cég vezetője, valamint Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok vett részt a felújított Petőfi utca bejárásán: az igencsak repedezett utcára igencsak ráfért már a felújítás.
 

- A szennyvízcsatorna programhoz kapcsolódóan az érintett utcákban mintegy tíz kilométeres szakaszon megtörtént az utak teljes szélességű helyreállítása, ám nem csak a csatornázással érintett utakon, hanem a város más részein is szükség van útfelújításra. Ennek keretében, a Saára Gyula-program folytatásaként készült el a Petőfi utca megújítása - mondta a helyszínen a város polgármestere, aki kiemelte, Égi Tamás, a körzet képviselője egyéni keretéből adott jelentős összeget a Kossuth és a Megyeház utca közti szakasz felújításához, amelyet az önkormányzat kiegészített. Így az utca oldalán végre normális, belvárosba illő  parkolókat is sikerült kialakítani.  A hosszabb távú tervek között egyébként szerepel a Szent István tér forgalmi rendjének az átalakítása is, ugyanis ez a város egyik legnagyobb tere, amelyet kettévág egy kis út. Kiforrott elképzelés még nincs a tér átalakítására, de a szándék már megvan ehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!