Gránátot találtak a Fiskális úti rendelő felújítása közben (Frissítve)

Székesfehérvár - A tűzszerészek 150 méteres körzetben kitelepítik a lakókat, mert egy második világháborús aknavető gránátot találtak a Fiskális úti orvosi rendelő felújítási munkálatai közben csütörtök délután.

MTI

18:50 A közel harminc centiméteres bombát a tűzszerészek kiérkezéséig két beton virágtartó között helyezték biztonságba, s itt ügyelnek rá a rendőrök.

19:16 A tűzszerészek megérkeztek, 150 méteres körzetben kitelepítik a lakókat.

20:48 A Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy egy 82 milliméter átmérőjű, második világháborús szovjet aknavető gránátot találtak a Késmárki és a Fiskális utca kereszteződésében csatornázási munkák során.
Hozzátették, hogy a gránát gyújtószerkezete megsérült, ezért azt nem lehet elszállítani, hanem a helyszínen kell megsemmisíteniük a tűzszerészeknek.
Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: 34 lakóházat és 3 intézményt kellett kiüríteni a székesfehérvári Fiskális úton; lakóházakból, egy gyógyszertárból, egy orvosi rendelőből és egy postáról kellett biztonságos helyre távozniuk az embereknek. A lakóépületeket 64 embernek kellett elhagynia, köztük négy, mozgásukban korlátozott lakónak, akiknek a mentők segítettek a távozásban.
A helyszínen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a rendőrség szakemberei is segédkeznek.


22:00 Akinek nem volt hová mennie, a Videoton Oktatási Központba vitték. A rendőrség és a katasztrófavédelem együtt szervezte meg a kitelepítést, az önkormányzat pedig vizet, szendvicseket biztosított a VOK-ban várakozóknak. A bombát sikeresen felrobbantották, a lakók visszatérhettek otthonaikba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!