Szerény mértéktartás

Miniszterelnökünk szerint "szerény mértéktartásnak van ideje", mert a magyar gazdaság törékeny, s azt is mondta a közrádió tegnap reggeli műsorában, a gazdasági növekedés kontra költségvetési stabilitás kérdésében Magyarország sajátos álláspontot képvisel.

Gombás Gabriella

Sajátos és törékeny. Mi tagadás, nem hangzik túl jól. Ennek örömére újabb nemzeti konzultáció lesz, immár a negyedik. Ismét cseveghet a nemzet a kormánnyal, ezúttal a méltányos tehermegosztásról.

"Miután lejárt a három év, most ismét el kell döntenünk azt a kérdést, hogy ezek csak egy átmeneti válságintézkedésnek voltak-e tekinthetőek, vagy pedig azt akarják a magyarok, hogy hosszabb távon is mindez maradjon része a magyar közteherviselés rendszerének. Én az utóbbira fogok szavazni, amikor kitöltöm a kérdőívet" - mondta a miniszterelnök.

Akarjuk vagy nem akarjuk, Orbán megmondta, mire szavaz. Mi is akarni fogjuk. Mert mást nem is tehetünk. Nagyobbára az is mindegy, mit kérdez a kormány és mit válaszol. Mire összegezik és kielemzik a válaszokat, a törvényhozási csörte keresztülgázol a véleményeken. A kormány most nincs abban a helyzetben, hogy a nemzet tűnődéseit bogarássza.  Megkérdezik tehát a népet, válaszol, ha a kedve tartja. Megy minden a maga útján, azért van kormányunk, hogy gondolkodjon helyettünk, mert mi ehhez nem értünk. De azt már tudjuk, hogy vár ránk a szerény mértéktartás!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!