Palkovics Krisztián visszavonul

Székesfehérvár - Nagyon szerettük volna, ha nem jön el ez a pillanat: Palkovics Krisztián, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatának emblematikus alakja 37 évesen befejezi játékos-pályafutását.

Bobory Balázs

Csak sorjáznak az emlékek és még elképzelni is nehéz, hogy az ősztől nem lesz a székesfehérvári jégkorongozók között 24-es dresszben egy remek felépítésű, mindig elegáns és könnyed játékos, aki megszámlálhatatlan élménnyel, góllal, emlékkel gazdagította az albás drukkereket. Palkovics Krisztián bár még egy évig élő szerződése van visszavonul az aktív játéktól. - Nehéz döntés volt, de olyan lehetőségeket hozott az élet, amely rengeteg gondolkodásra késztetett - kezdte a támadó. - A saját vállalkozásomban és egy napelemgyártó vállalatnál is komoly feladatok várnak rám, illetve úgy egyeztünk meg Ocskay Gáborral, hogy a klub akadémiájának életében is részt veszek. Megszületett második gyermekem, Emily, immár két kicsi van a családban, úgy éreztem, nem tudnék teljes erőbedobással a hokira koncentrálni, ezért fejezem be a játékot. Palkovics Krisztián egyetlen klubban szerepelt pályafutása során mégpedig az Alba Volánban. Sokszor, sokfelé csábították, de mindig hű maradt a klubhoz és örökös társához, ifjabb Ocskay Gáborhoz, amíg a 2009-es tragédia el nem szakította tőle. Azóta Krisztián bebizonyította, hogy Csicsó nélkül sem félkarú óriás és még pályafutása során a legendák sorába emelkedett. Az egyik legismertebb európai hokis adatbázis szerint klub- és válogatott színekben összesen 573 mérkőzésen szerepelt, ezeken 483 gólt és 369 gólpasszt, azaz 852 pontot termelt. Nem véletlen, hogy az első őszi EBEL-meccsen az egyesület visszavonultatja a mezét, amely ott lóg majd a csarnokban Ocskay Gáboré és Kangyal Balázsé mellett. - Most, a nyáron még biztosan nem gondolok annyit a hokira, de ősszel nehéz lesz... - mondta a szélső. - Elszakadni nem fogok a sportágtól, ezért is vállaltam szerepet az akadémia életében. Egyelőre nem tudom, mennyi időm lesz a civil feladataim mellett a sportra, de egy idővel kialakul a napi rutin, akkor kiderül, mennyire lesz szoros a kapcsolatom a hokival. Edző szinte biztosan nem leszek, más teendők érdekelnek. Három évtized után itt kerül pont a mondat és a pályafutás végére. A legenda visszavonul, de tudjuk, reméljük, hogy tapasztalata sokat segít még a székesfehérvári és a magyar jégkorongsporton. Köszönjük, Palkó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!