Tíz pálhalmai fogvatartott a kistemető rendjéért

Dunaújváros - Három hétre tervezett munkával hozza rendbe az Agrospeciál Kft. a Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézet közreműködésével a kistemetőt.

Pekarek János

A Pentele Baráti Kör tagjainak kérésére vállalt közreműködést a dunaújvárosi kistemető rendbetételében a pálhalmai Agrospeciál Kft. A munka hétfőn kezdődött, és várhatóan három hétig tart.

Mint Kosztolányi Gábor százados, a kft. biztonsági vezetője elmondta, a cég társadalmi szerepvállalási programja keretében vállalták a tavaszi munkák elvégzését, díjmenetesen. Tíz fogvatartott végzi a konkrét fizikai munkát.

- Horváth Károly, a baráti kör tagja vette fel velünk a kapcsolatot - avatott be a részletekbe Kosztolányi százados.  Az első feladat a szemét összeszedése, amit a városlakók is gyűjtenek, de erre mindig szükség van! Tizenöt éve lejárt személyi igazolványt, régi jogosítványt is találtunk elhajítva, sok egyéb mellett...

A fogvatartottak munkája főként a növények gondozása lesz: a kaszálás, a benőtt sírok kitisztítása, a favágás, a dísznövények, bokrok, sövények metszése, az avargyűjtés.

A kistemető Pentele régi temetője volt a városépítés előtti időkben. A település sok jeles szülötte nyugszik itt, mint például Rosti Pál, egykori földbirtokos, utazó, kutató, a hazai fényképészet egyik úttörője. Azonban sok sír a hozzátartozók elhunyta után, nemzedékek óta gondozatlan: a minap bukkantak rá egy 1848-as honvéd feledésbe merült sírjára is.

A terület  amely a '48-as emlékmű és a közeli nagyáruház miatt nincs körbekerítve méltatlan állapotban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!