Tisztes kort ünnepelnek: 45 éve alapították a Munkácsy Mihály Általános Iskolát

Székesfehérvár - Fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte tegnap a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A Vörösmarty Színházban rendezett gálán felléptek tanárok, szülők és gyerekek is.

S. Töttő Rita

Telt ház előtt, több mint kétszázötven diák lépett fel hétfőn a Munkácsy Mihály Általános Iskola gáláján, melyen az intézmény fennállásának 45. évfordulóját ünnepelték. A műsor kezdetén Mészáros Attila, a város ifjúsági tanácsnoka mondott köszöntőt, melyben többek közt elhangzott: 45 év történelmi léptékkel mérve nem nagy idő, de egy iskola életében tisztes kor. Több generáció tanult ebben az iskolában, s maga az intézmény is számos változást tapasztalhatott meg, kezdve a rendszerváltozástól a névváltoztatásig.  Egy azonban mindig ugyanaz maradt - hangsúlyozta -, a szakma iránti tisztelet és a diákok szeretete. Ezután a tanácsnok átadta Tóth Péter igazgatónak a  Cser-Palkovics András polgármester köszönetét kifejező oklevelet. 
Tóth Péter igazgató az iskola eddigi életéből kiemelte a legjelentősebbeket, többek közt az 1991-ben létrehozott szakiskolai oktatást és a 20 éves, emelt szintű vizuális nevelés, valamint a környezeti nevelés beindítását is. A nézők sorai közt nem csak szülők foglaltak helyet, de alapító tanárok és volt igazgatók is, akiknek külön megköszönte a jelenlegi vezető a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!