Finn emléktáblát lepleztek le a kastély falán

Iszkaszentgyörgy - A finn mezőgazdasági miniszter és a finn nagykövet leplezte le azt a táblát, amely annak állít emléket, hogy 1944-ben a Pappenheim-kastélyban működött a finn nagykövetség.

B. Kiss László

Amikor ma Fazekas Sándorral, a vidékfejlesztési tárca miniszterével ebédeltünk, bátorkodtam megjegyezni, hogy több finn államférfi látogat mostanában Iszkaszentgyörgyre, mint magyar - fogalmazott Jari Vilén finn nagykövet kedden azon az ünnepségen, melyet a Pappenheim-kastély falán elhelyezett emléktábla leleplezése alkalmával tartottak. A Finnország címerével ékesített tábla annak állít emléket, hogy 1944-ben több hónapon át az iszkaszentgyörgyi kastélyban működött a finn nagykövetség. A táblát Jari Vilén és Jari  Koskinen  finn mezőgazdasági miniszter leplezte le. Az ünnepségen köszöntőt mondott Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Gáll Attila, a Fehérvár tőszomszédságában fekvő település polgármestere is.

- Iszkaszentgyörgy ismertebb Finnországban, mint gondoltam volna. Amikor ugyanis találkoztam hazám új köztársasági elnökével,  ő arról beszélt, hogy szeptemberben személyesen is ellátogatna ide - mondta el beszédében Jari Vilén.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!