Dávid Kornél a magyar férfi kosárválogatott csapatvezetője lett

Székesfehérvár - Dávid Kornél, az Albacomp volt kosárlabdázója - az egyetlen magyar játékos, aki az NBA-ban és Európa élcsapataiban is pattogtatott -, lett a magyar férfi válogatott csapatvezetője.

Silye Sándor

- Hogy helyemre kerültem, vagy sem?  Akkor mondhatok igent e kérdésre, ha a válogatottal elértük amit tervezünk. Örülök neki, hogy Rátgéber László választása rám esett, remélem a csapat hasznára tudok majd lenni - mondta  a Phoenix Suns NBA-s csapatának is dolgozó volt erőcsatár.

- Mi lesz a feladata? Gondolom, aligha a technikai feladatok megoldása...

- Nem csupán annyi lesz a dolgom, mint amit Zsizsi bácsi (Zsiros Tibor,  volt válogatott kosárlabda legenda, a szerk.) tett korábban, azaz reprezentálni. Rátgéber László a szakmai feladatokban is számít rám, hiszen mint mondta, kikéri a véleményemet.

- Konkrétan miben?

- Konkrétan mindenben, a csapat építésében, szervezésében. Kik legyenek a csapatban, kikkel játsszunk edzőmeccset, és ezek a dolgok jobban érdekelnek, minthogy a játékvezetőket fogadjam a találkozók előtt. Hiszem, többet tudok tenni, ha ott vagyok az öltözőben, és segítek a játékosoknak tanáccsal, biztatással.

- Ez már a szakmai vezetést is jelentheti...

- Nem leszek szakmai vezető, a kapitányé a végső szó, de meghallgatja a véleményemet és ez alapján is dönt. Az a lényeg, hogy mindenki tudja, és jól lássa el a feladatát.


- Phoenixben mit szóltak a megbízásához?
 
- Aki tudta, gratulált, de nagy jelentőséget nem tulajdonítottak neki, hiszen ott is megvan a dolgom, és ettől függetlenül ellátom azt is.

- Válogatott, Phoenix, Albacomp Fehérvár a feladatai. Lesz mindenre energiája?

- Örülök, hogy a fehérváriakat is segíthetem, bár a napi munkába ritkán tudok beleszólni, igaz, nem is ezt várják tőlem. Amiben tudok, segítek mindhárom helyen.

- A Szolnok-meccs után beszélünk, milyen a csapat?

-  Örülök a 2. helynek. Ha úgy játszanak Simonék mint ma, ismét döntőt játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!