Tűz egy negyedik emeleti panelban Fehérváron - macskát mentettek

Székesfehérvár - Tűz ütött ki pénteken reggel a Szedreskerti lakónegyed egyik panelházában, ahol egy negyedik emeleti lakásban bútorok égtek.

feol.hu

Amint azt a helyszínen munkatársunk megtudta: a székesfehérvári tűzoltókat egy szomszéd értesítette, a lakásban nem tartózkodott otthon senki. 
A tűz következtében az egész lakás és a lépcsőház negyedik emelete is füsttel telítődött, így a lánglovagok nehezen tájékozódtak oltás közben. Amikor a lakás ajtaját kinyitották, azon egy macska szaladt ki, majd bent, a tévéállványon még egy cicust találtak, amelyet kimentettek.
A tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő később közölte: egy négyemeletes épület negyedik emeleti lakásának egyik sarkában a kanapé egy része és a mellette lévő elektromos berendezések égtek.

A tűzesethez a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról két gépjárműfecskendő és az emelőkosaras jármű vonult. A kiérkezésükkor a bejárati ajtó alól szivárgott a füst. Személyi sérülés nem történt, a lakók nem tartózkodtak otthon. A lakásban volt két macska, az egyik az ajtó befeszítése után kimenekült, a másikat a tűzoltók a nappaliban, a televízió szekrénye mögött találták meg, majd kivitték a lakásból. A tűz körülbelül 2 négyzetméteren pusztított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!