Kongresszus előtt az MSZP: most derül ki, kik indulnak 2014-ben

Szombaton tartja tisztújító kongresszusát az MSZP. A párt egyik országos alelnökét, a Sárbogárdon élő Szabadkai Tamást kérdeztük az eseményről.

Tribolt Lajos

- Mi a tétje a szombati kongresszusnak?
 
- Úgy vagyunk, mint a futóversenyek résztvevői, amikor ráfordulnak a célegyenesre. Most derül majd ki, hogy az MSZP milyen csapattal indul a 2014-es választási küzdelmekben.

- Mesterházy Attila pártelnök mellett Szanyi Tibor is harcba száll az elnöki címért...

- Ha az emlékezetem nem csal, akkor utoljára 8 éve volt többes jelölés az elnöki posztért. De jó a verseny, mert mindenkit nagyobb teljesítményre ösztönöz.

- Ön most alelnöke a pártnak. Ismét jelölteti magát?

- Már korábban elhatároztam, hogy nem jelöltetem újra magamat. A politika helyett az ügyvédi pályámra próbálok koncentrálni.

- A megyei jelölteknek kötött a mandátuma, hogy kire szavaznak majd?

- Nincs kötött mandátum, de a 12 küldöttet a helyi szervezetek delegálták, s úgy tudom, a legtöbb helyen Mesterházy Attilát favorizálják.

- Ön nem indul, de vannak megyei jelöltek?

- Igen. Herczogh Editet, a valószínűleg legtöbbet dolgozó uniós képviselőt alelnöknek és elnökségi tagnak is jelöltük. Jelöltük elnökségi tagságra Márton Rolandot, a párt székesfehérvári vezetőjét is.

- Lesz új vezetés, és akkor mi a helyzet?

- A tisztújítás az első lépcsőfok, utána ki kell dolgozni azt a politikai alternatívát, ami a 2014-es választáson program lehet. A párt elhatározta, hogy semmi olyat nem ígér, amit győzelem esetén ne tudna majd betartani. A célunk az, hogy az ellenzék vezető erejeként váltsuk le a mostani kormányzatot, hiszen ez a legfontosabb feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!