Vetélkedők a környezetről és a sportról (fotóval frissítve)

Székesfehérvár - Két vetélkedő területi fordulója is zajlott szombaton délelőtt a megyeszékhelyen. Míg az egyik a környezetvédelemre, a másik a sportra helyezte a hangsúlyt.

S. Töttő Rita

Immáron tizenharmadszor, Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt rendeztek szombaton délelőtt a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. Huszonkilenc csapat vett részt a természet- és környezetvédelmi feladatokból álló megmérettetésen, amelynek korcsoportonkénti legjobbjai mehetnek tovább a szolnoki országos döntőre. A 3-4. osztályosoknál az első a Táncsics Mihály Általános Iskola csapata lett, mégpedig Schmidt Richárd, Keresztes Petra és Horváth Krisztián (felkészítő tanáruk: Csimáné Kiss Ilona). Az 5-6. osztályosok közül szintén a házigazda intézmény versenyzői nyertek, név szerint: Nagy Rebeka, Egri László és Tőzsér Tekla (felkészítő pedagógusuk: Tenk Lászlóné). A 7-8. osztályosoknál holtverseny alakult ki, így két első helyezettet is kihirdettek: a Táncsicsból Burka Petra és Szabó Krisztián (tanáruk: Váginé Pintér Erzsébet), a Teleki Blanka Gimnáziumból pedig Molnár Barbara, Keresztes Virág és Schmidt Henrietta nyert (felkészítőjük: Südy Péter).

A Hiemer-házban az „Irány London 2012” vetélkedő területi döntőjére érkezett Faddi Imre, Gaál Zoltán, Kovács Krisztián, Pataky Csaba, Schmidt András, Schmidt Zsolt, valamint Somlai Attila. A Magyar Olimpiai Akadémia által támogatott versenyen komoly sporttörténeti ismeretekkel kellett rendelkezniük a továbbjutóknak. A győri testnevelés-angol szakos tanár, Schmidt Zsolt számára bizonyult a legtesthezállóbbnak a feladat, így a tesztkérdések során ő szerezte a legtöbb pontot. Ezzel pedig továbbjutott az országos döntőre, amelynek győztese mehet Londonba. A második helyezett Somlai Attila, a harmadik pedig Faddi Imre lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!