Pirosba öltöztek a jótékonysági akcióban

Székesfehérvár - A Vasvári Pál Általános Iskola csatlakozott a pécsi Szemem Fénye Alapítvány Öltözz pirosba! elnevezésű országos jótékonysági akciójához.

Tihanyi Tamás

Évente gyermekek százai halnak meg daganatos és más betegségekben. A hospice házak létrejöttéig a kórházakon kívül nem voltak olyan intézmények, ahol nekik és szüleiknek megteremthették volna a méltóságteljes búcsú lehetőségét a szakmai és emocionális háttérrel együtt. A pécsi Dóri Házat 2011 februárja óta működteti a Szemem Fénye Alapítvány, a Tábitha Gyermekhospice Házat pedig  tavaly  júniusban adták át Törökbálinton. Az intézményekben a  beteg gyermekek magas szintű ellátásban részesülnek és nyugodt körülmények között, a családjukkal tölthetik minden idejüket.   Orvosok, ápolók, lelkészek, pedagógusok és pszichológusok dolgoznak együtt.  A Szemem Fénye Alapítvány  november 25-én hirdette meg először az Öltözz pirosba! országos akciót, amit ma megismételtek.
Ehhez csatlakoztak nagy lelkesedéssel a vasvárisok is. 
- Az egész diákság szívesen kapcsolódott az akcióhoz. A legfontosabb, hogy minél inkább támogassuk a bajban lévő gyerekeket és szüleiket - mondta Báles István 7. b osztályos tanuló, a diákönkormányzat elnökhelyettese.
- A mi osztályunk is örömmel vett részt a jótékonysági akcióban, mindenki pirosba öltözött. Szívből reméljük, hogy az általunk összegyűjtött adományból sok-sok gyermeken tudnak segíteni - tette hozzá Tamás Kornél a 8. b-ből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!