Nagy csata és szétlövés után nyert a Sapa

Székesfehérvár - Elképesztően színvonalas, hatalmas csatában nyert a Sapa Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburg ellen szétlövés után az EBEL középszakaszának hetedik fordulójában.

Bobory Balázs

Pierre Pagé egy pillanatra felemelte a fejét és a lelátóra pillantott. Talán össze is borzongott, mert vele szemben egy hatalmas drapéria hirdette, hogy két hete a Sapa Fehérvár AV19 7-1-re verte csapatát Salzburgban, középen pedig egy kis ábra hitelesen megmutatta mi történt akkor: az Ördögök elsöpörték a Bikákat.

Ha nem is történt hasonló "vérengzés" vasárnap az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a kék-fehérek ismét felülmúlták a Salzburgot, amely egy világklasszist, a háromszoros NHL all-star válogatott kapust, Marty Turcót is bevetette. Szegény kanadai hálóőr a rendes játékidőben is háromszor nyúlt maga mögé, s mivel a hosszabbításban nem sikerült döntenie a két csapatnak, a szétlövés során "kivégezték" a fehérvári játékosok. Sofron, Mihály és Ladányi is bepakolta saját szólóját, lehetett örülni a győzelemnek.

No meg a remek játéknak is, hiszen hátborzongató meccset vívott a két fél. Korán vezetést szerzett a Salzburg, de Palkovics még az első harmadban két zseniális passzal vétette észre magát, előbb Láda Balázs mattolta Turcót  - saját bevallása szerint ez egy üdítőt ért neki a többiektől -,   majd Kovács Csaba emelte a vas alá úgy a pakkot, hogy a kapus kulacsa is leesett, 2-1. Kevin Primeau jól nyúlt bele a meccs előtt a sorokba, hiszen Palkovics kiválóan megértette magát Sikorcin Ladislavval és Kováccsal, Sofron Derek Ryan és Chad Klassen mellett száguldott, míg Mihály Vas Mártonnal és Ladányi Balázzsal kezdett.

A második harmad adott okot az örömre és a bosszankodásra is, a Volán kivédekezett egy kettő perces dupla emberhátrányt, aztán Klassen mehetett egyedül kapura, de kísérletét fogta Turco, a kontrából viszont Robert Earl egyenlített, 2-2.   Klassen aztán a harmadik harmadban javított, miután remek helyzetfelismeréssel ismét vezetést szerzett a Sapának, ám az adok után jött a kapok is, Abid Ramzi szép egyéni teljesítmény után hosszabbításra mentette a mérkőzést a Salzburg számára, 3-3.

A többit pedig már tudjuk, a közönség eposzi hősökként ünnepelték a bikaverő fehérvári játékosokat, akik három vereség után ismét ráléptek a győzelem ösvényére, 4-3.

- Remek érzés egy ilyen kapussal felálló csapat ellen nyerni, már most is megpróbáltunk úgy játszani, ahogy a playoffban kell - mondta a meccs után Kevin Primeau vezetőedző.

A középszakaszban most egy rövid pihenő következik, legközelebb pénteken játszanak a fehérváriak, négypontos mérkőzésre utaznak Ljubljanába.

Sapa FAV19Red Bull Salzburg 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) sz. u.

Székesfehérvár, 3200 néző. Vezette: Jelinek, Smetana, Nagy, Smeibidlo.

Fehérvár: MUNRO - HORVÁTH, Durco, Mihály (1), Vas M., Ladányi - PRATT, DaCosta, Sofron, Ryan, KLASSEN 1 - LÁDA 1 (1), SILLE (1), PALKOVICS (2), Sikorcin (1), KOVÁCS CS. 1  Hetényi, Orbán, Tóth A., Benk, Magosi. Edző: Kevin Primeau.

Salzburg: TURCO - Lynch, WELSER 1 (1), ABID 1 (1), EARL 1, Raffl - Trattnig, Heinrich (1), Latusa, Schiechl, Regier  Schlacher, Kavanagh, Kristler, Brucker, Aubin (1) -  Mühlstein, Duller, Hoffer, Pöck, Puschnik. Edző: Pierre Pagé.

Kiállítások: 12, ill. 10 p.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!