Megyekorzó a farsang jegyében

Székesfehérvár - Február 11-én a hidegre való tekintettel nem szabadban, hanem a megyeháza "C" termében rendezik meg az ötödik megyekorzót, és egyben a fánksütő versenyt.

Kovalcsik Katalin

Varga Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mai sajtótájékoztatóján a február 11-én megrendezendő ötödik megyekorzó programját ismertette, valamint bemutatta a szombati fánksütő verseny zsűritagjait is. A reggel nyolctól délután kettőig tartó megyekorzón a helyi termékeket kóstolhatják meg az érdeklődők, Kápolnásnyékről, Polgárdiból, Csákberényből, Pázmándról, Sárbogárdról, Dégről, Balinkáról, Nadapról érkező kézművesek, termelők kínálják portékáikat, termékeiket a vásáron. A megyei elnök újdonságról is beszámolt, elmondta, hogy a megszokott termékek - méz, lekvár, sajt, zöldfélék, ékszerek, kézműves  tárgyak -  mellett a vásározók megismerkedhetnek a legfinomabb fánkokkal is. A farsang jegyében a szervezők fánkversenyt hirdetnek, amelyre bárki nevezhet, aki egy tucat, azaz tizenkét fánkját átadja kóstolásra, bírálatra  a zsűrinek.  A három legjobb fánksütő jutalma egy Fejér termékekből összeállított csomag lesz. Várhatóan 11 órakor, a bírálat után derül ki, ki készítette a legjobb fánkot, a süteményket nyolc és tíz óra között lehet leadni a vásáron.         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!