Már egymillió - Márkért!

Nádasdladány - Az önkormányzat gyűjtést folytat a kis Kövér László Márk gyógykezelésének támogatására - szombaton jótékonysági délutánt rendeztek a Nádasdy-kastélyban. A család levélben mondott köszönetet.

V. Varga József

A Kövér család levélben üdvözölte a jótékonysági délután közönségét. Amint az apa írta: kisfiuk, Márk és vele együtt a májátültetés donorjaként a párja, Szilvia egy igen hosszú és komoly műtéten van túl. Gyermekük állapota a körülményekhez képest stabilnak mondható, a műtét után bizakodnak teljes felépülésében. Ezeket a heteket, hónapokat a sok-sok szeretet és támogatás nélkül nem tudnák végigküzdeni: hálás köszönet illet mindenkit, aki segített! - zárta sorait László.

Az önkormányzat a szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház közreműködésével és támogatásával, valamint a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága támogatásával jótékonysági délutánt rendezett a kisfiú gyógykezelésének támogatására szombaton délután a Nádasdy-kastélyban. A műsorban fellépett Pátkai Anna énekes, Balázs Lilla Enikő, Bella Péter, Fazekas Egon és Fazekas Tünde hangszeres muzsikus, a Sárrét néptáncegyüttes, az Alba Regia Táncegyesület senior csoportja, a Pengetős citerazenekar és a Csillagfény táncklub.

A jótékonysági délután szereplői nem kértek díjazást, ezzel támogatva Kövéréket. A szabadbattyáni Pallay Alkotókör kiállított festményeit meg lehetett vásárolni, a befolyt összeget szintén a családnak ajánlották fel. A rendezvényen nem árusítottak belépőjegyet, a nézők saját belátásuk szerinti pénzadománnyal segíthették a gyűjtést. A kastély az évadkezdés előtt látogatható volt szombaton, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága a helyszínnel és a belépőjegyek árával is támogatta a kezdeményezést.

 Amint Varga Tünde polgármestertől vasárnap kora délután megtudtuk: a jótékonysági délutánon 410 ezer forint gyűlt össze, ebből Sárkeszi lakossága és önkormányzata 80 ezer forintot juttatott el Ladányba. A szombat éjszakai diszkó fiataljai 46 ezer forinttal járultak hozzá a gyűjtéshez. A bankszámlára beérkezett pénzadományokkal együtt a családnak felajánlott összeg már némileg meghaladja az egymillió forintot, de a gyűjtés tovább folytatódik - tette hozzá a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!