Kultúrházak éjjel-nappal, programokkal

Székesfehérvár - A Magyar Népművelők Egyesülete felhívással fordult a művelődési és közösségi házakhoz a Kultúrházak éjjel-nappal programok február 17-19-e közötti megrendezésének érdekében.

Szabó Zoltán

  Mint a felhívásban olvasható, a cél az, hogy megmutassák magukat egységesen az egész országnak.  Azt szeretnék, hogy - miközben a támogatások folyamatosan csökkennek - ez a három nap  a kultúra házaira  irányítaná  a figyelmet. Azokra a házakra, amelyek nagyon fontos közösségi terek, hiszen  évente 80 millió látogatót fogadnak.  Fehérváron A Szabadművelődés Háza  és a Köfém Művelődési Ház is csatlakozott  a felhíváshoz.  A Szabadművelődés Házában február 17-én, pénteken 17 órakor Kondor Béla  alkotásaiból  nyílik kiállítás. Bevezetőt mond Lóska Lajos  művészettörténész. Ezután 18-tól 20 óráig az intézményben működő csoportok mutatkoznak be. Közben 18.30 órakor  a Fehérvár Big Band ad koncertet, 21 órakor pedig a Barcsay Emlékzenekar játszik.  A Terkán Lajos  Csillagvizsgáló távcsöves  bemutatóval várja az érdeklődőket.  Az Öreghegyi Közösségi Házban    ugyancsak pénteken, 18 órakor  zárják Filep Sándor  kiállítását: az alkotóval Legéndy Péter művészettörténész beszélget, majd levetítik a róla szóló filmet.
A Köfém Művelődési Házban   február 17-én, 10 órakor a  Keszekusza varázsló öko mesejátékot mutatja be a Pódium Színház a Zentai Úti Általános Iskola diákjainak. Ugyancsak pénteken, 17 órakor nyílik a dekupázs kiállítás. 
Február 19-én, 10 órakor a Mazsola és Tádé  című előadással szereznek örömöt  a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!