Közösen edzett Matók Ádám és Erdei Zsolt

Matók Ádám rally-versenyző és navigátora, Szabó K. Tián már januárban megkezdte erőnléti felkészülését a 2012-es szezonra. Most azonban a pilótát az a megtiszteltetés érte, hogy fizikális és mentális tréningjét a HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom) alapítója, Dr. Gubacsi Attila, feketeöves kyokushin mester és funkcionális tréner segítse.

feol.hu

Az első közös edzés nem csak azért volt különleges, mert Ádám most először találkozott a tengerentúlon közkedvelt funkcionális eszközökkel és edzésmódszerekkel, hanem azért, mert első edzőpartnere a HEGYEM nagykövete, Erdei Zsolt kétszeres világbajnok profi ökölvívó volt. Madár azért látogatott el barátjához, Gubacsi Attilához, hogy hamarosan nyíló saját ökölvívó akadémiájához minél több helyről ötleteket gyűjtsön, és saját tapasztalatokat szerezzen a legújabb  edzésmódszereket, irányzatokat illetően. Ezért nem is volt kérdés, hogy Ádám mellé társulva végigcsinálja az első edzés teljes programját.


„Attila jó barátom, és már régen felajánlotta, hogy megosztaná velem legutóbi amerikai útjának tapasztalatait, és bemutatná nekem a legújabb eszközeit. Ezért döntöttem úgy, hogy végig csinálom Ádámmal az edzést annak ellenére, hogy most nem is vagyok igazán edzésben. Klink Zogával szinten tartunk, és várjuk a következő meccsidőpontot, hogy ahhoz tervezhessük a valódi felkészülést, edzésprogramot. De addig is minden alkalmat kihasználok, hogy megmozgassam magam. Nagyon élveztem a közös munkát, tetszenek ezek a dolgok, és biztos alkalmazzuk majd őket az edzőtermemben is, hiszen a legjobbat akarjuk majd a tanítványainknak.” – nyilatkozta Madár.

A másfél órás edzésen Attila betekintést engedett a funkcionális edzésmódszerek elméletébe, és alapos anatómiai és energetikai háttérmagyarázattal is szolgált a sportolóknak. Bemutatásra kerültek a különböző feladat-kombinációk az alapgyakorlatoktól kezdve egészen a technikásabb feladatokig, amellyel Attila felmérte Ádám jelenlegi fizikális és mentális állapotát.


„Ádám nagyon jó állapotban van, és kiválóan alkalmas mind fizikálisan, mind pedig mentálisan ehhez az edzésmódszerhez. Fegyelemmel, szorgalommal és ügyesen végezte a feladatokat, ha így áll a sporthoz is, nagy jövő állhat előtte. A cél, hogy összhangba hozzuk, erősítsük a speciális feladatra a mentális és a fizikális adottságokat.” – tette hozzá Gubacsi Attila.

Matók Ádám az edzés után a következőket mondta: „Nagyon élveztem ezt az edzést. Teljesen más alapokon nyugszik, mint amiket eddig csináltam. Minden olyanra nyitott vagyok, amivel jobb eredményeket tudok kihozni magamból, és amivel segíthetem a versenyzésemet. A rallyban speciális fizikumra van szükség – nem a nagy és nehéz izomzatra – valamint kell egy biztos állóképesség, és szellemi teherbírás is. Attila szerintem ebben nagy segítségemre lehet. Legközelebb Tián is velem tart majd, és együtt készülünk az első versenyünkre.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!