Közgyűlési határozat a sporttámogatásról

Székesfehérvár - A városi önkormányzat mai közgyűlésén egyebek között tárgyaltak az egyéb sportszakosztályi támogatások napirendi pontról is.

Silye Sándor

A fent említett célra  az önkormányzatnak 51 millió forint állt a rendelkezésére. A közgyűlés az előterjesztés alapján határozatot hozott arra, hogy 3 millió forinttal támogatja az Albatrosz Repülő Egyesület 2012. évi tevékenységét a költségvetés 41-es mellékletének Társadalmi kapcsolatok terhének kiadásai elnevezésű költégvetési sor előirányzat terhére.
Ami az 51 millió forintot illeti, azt az alábbiak szerint osztották el: az Alba Regia SC Sportszolgáltató és Kereskedelmi Kft. az NB I-es A-csoportos  kosárlabda szakosztály  2011/2012. évi idénye befejezezéséhez 48 millió forint támogatást kapott. Eme összeg átutalásának ütemezéséről az önkormányzat tárgyal a sportklubbal.
A közgyűlés a MÁV Előre SC  2012. évi támogatására 3 millió forint támogatást szavazott meg. A határozat szerint e szervezetek kizárólag akkor jogosultak  a támogatásra, amennyiben teljesítették a Székesfehérvár Megyei Jogú Város  Önkormányzat mindenkori hatályos, az önkormányzati támogatások rendjéről szóló rendeletében meghatározott feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!