Visszapillantás 2011 - Kitüntetés, büntetés és egy rekordkísérlet

Fejér megye - Hónapról hónapra idézzük fel azokat az eseményeket, amelyek a legjobban felkeltették olvasóink figyelmét a 2011-es évben.

Tihanyi Tamás

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték júliusban azt a tanárnőt, aki egy évvel korábban életveszélyesen megsebesített egy 16 éves diáklányt. A lány a tanárnő lakásának rácsát rázta az éjszaka közepén, az pedig, hogy a  zaklatót elijessze, egy konyhakéssel többször kiszúrt az ablakon. A lányt több szúrás is érte. Országos megdöbbenést keltett az eset, felvetődött az ügyben a rendőrség felelőssége is, mert a tanárnő korábban   felhívta a kapitányságot.  A per során nem sikerült megnyugtatóan tisztázni, mit keresett a lány a tanárnő lakásánál. 
A Szuperkupa-döntő volt Paulo Sousa portugál edző első tétmérkőzése a Videoton élén. A csapat Alves egy góljával legyőzte a Kecskemétet, s ezzel első Szuperkupa-győzelmét könyvelhette el. Azonban néhány nappal később a BL-nyitányon  Klagenfurtban  két góllal kikapott a csapat a Sturm Graztól, s mint később kiderült, ez végül a búcsút is jelentette a sorozattól.
A 11. Szent Péter-napi halászbúcsú attrakciójaként egyszerre sütöttek ezer keszeget a rétimajori Halországban.
Fiatalok viccből felmásztak a székesfehérvári Országalma tetejére, és letörték róla  a keresztet. Hatalmas felháborodást keltett az ügy, a bíróság soron kívül tárgyalta, és fél év felfüggesztett börtönt szabott ki  a két heves ifjúnak.    
Bakonyi Csilla, a Vörösmarty Színház színművésze kapta  2011-ben a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!