Újabb lépés a rájátszás felé: a Grazot verte a Sapa (frissítve: Mol liga)

Székesfehérvár - Az utolsó szalmaszálba akart belekapaszkodni a Graz 99ers pénteken az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ám a Sapa Fehérvár AV19 hozta a kötelezőt és újabb lépést tett az EBEL rájátszása felé.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19–Graz 99ers 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

Székesfehérvár, 3300 néző. Vezette: Dremelj, Triglar, Lesnjak (mindhárom szlovén), Siegl (osztrák)

Fehérvár: BÁLIZS – Horváth, DURCO (2), SOFRON 1 (1), VAS M. 1 (2), Ladányi 1 – DaCosta (1), Pratt, PALKOVICS 1 (1), Ryan 1, Mihály (1) – SILLE (1), Orbán, Benk, Sikorcin, Magosi – Tóth A. (1), LÁDA 1, Nagy G. (1). Vezetőedző: Kevin Primeau.

Graz: Werinhandl – Jarrett, Bisallion, LYSAK 1 (1), BLATNY 1 (2), Dahlmann (2) – Kliombacher, Lembacher, Iberer, Latendresse, Harand – Van Ballegooie 1, Reinthaller, Lefebvre, Ganahl, Woger – Wilfan, Moderer, Maier. Vezetőedző: Mario Richer.

Kiállítások: 12, illetve 12+10 perc fegyelmi (Ganahl)

Eleinte könnyűnek tűnő, aztán némileg izzadságosabb összecsapáson a fehérváriak legyőzték a Grazot, így még egyet léptek a rájátszás felé, az osztrákoknak viszont egyelőre egyre halványul ugyanerre a reményük.

Csak tizenkilenc másodperc kellett az első harmadban a hazaiaknak, hogy megszerezzék a vezetést: a szélsebes Derek Ryan estében kotorta a pakkot a kapuba, 1-0. Hatalmas lendülettel, elszántsággal játszott a Volán, azonban rengeteg helyzetet puskázott el, ez pedig még ebben a húsz percben megbosszulta magát, a dudaszó előtt nem sokkal Brett Lysak egyenlített, 1-1.

A folytatásban Bálizs Bence nagy védései következtek, a magához térő graziak egyre többet tesztelték a fiatal fehérvári portást, akinek egyik hatalmas bravúrja után még a játékvezető is megveregette a vállát. A nehéz percek után jöttek az öröm pillanatai, villant Vas Márton és az élete első EBEL-gólját szerző, ezúttal centerként szereplő Láda Balázs, s máris megnyugtató volt az előny az utolsó harmad előtt, 3-1.

És még az ütésváltásból is a Volán jött ki jobban. No, nem valódi pofonokra kell gondolni, hanem gólokra, amíg a házigazdáknál Palkovics, Ladányi és Sofron szerzett újabb találatokat, a vendégeknél csak Van Ballegooie és Blatny válaszolt, így alakult ki a 6-3-as végeredmény.

Csilingelt, de ropogott is...

A fehérvári drukkerek ma kétszer álltak sorba és kétszer is fizettek a Volán–Graz összecsapás előtt. Előbb muszájból a jegypénztárnál kellett elővenni a pénztárcát, néhány méterrel később azonban már önként dobálták urnákba az érméket, bankjegyeket a szurkolók, akik arra vállalkoztak, hogy összeszedik azt a háromezer eurót, amelyet az EBEL fegyelmi bizottságának döntése alapján büntetésként kell befizetni a liga kasszájába.
A csapat pedig meghálált minden egyes eurót, forintot.

A Sapát egy múlt heti szurkolói rendbontás miatt büntette meg az osztrák liga fegyelmi bizottsága. Részletek itt!

Pech a farm csapatnál

A Mol Ligában pénteken a Steaua Rangers az utolsó percben három gólt ütve harcolta ki a hosszabbítást a vendég Fehérvár ellen, majd a ráadásban a győztes gólt is megszerezte.

Steaua Rangers (román)-Sapa Fehérvár AV19 farm 9-8 (2-1, 0-4, 6-3, 1-0) - hosszabbítás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!