Stanglilopáson bukott le az éhes tolvaj - csak négyet tudott megenni

Fejér megye - Igencsak éhes lehetett az a férfi, akit a rendőrök nyolc stangli ellopása miatt fogtak el és hallgattak ki. Az illető egy pékáru üzlet tárolójából lopott, egy másik férfit pedig azért állítottak elő, mert egy házból értékes holmikat vitt el.

feol.hu

Egy mezőszilasi férfi tett bejelentést hétfőn délelőtt a rendőrségre, hogy december 30-a és január 2-a közötti időben a Kígyó utcában lévő lakóházának ablakát egy ismeretlen személy betörte, és a házból digitális fényképezőgépet, számítógépet, bajonettet, valamint egy zseblámpát vitt el. A tettes a rongálással 30 000 forintos, a lopással 46 000 forintos kárt okozott.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult nyomozás során már a tegnapi napon a rendőrök látókörébe került egy helybéli férfi, mint a bűncselekmény lehetséges elkövetője - közölte a rendőrség kedden.

Amikor a 33 éves büntetett előéletű férfinél a sárbogárdi nyomozók házkutatást tartottak mezőszilasi lakásán, az eltulajdonított tárgyak nagy része előkerült. Később kiderült: a férfi a holmikat eladásra szánta, és már lehetséges vevőt is talált.

Az illetőt, előállítását követően a sárbogárdi nyomozók betöréses lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, s elismerte a betörést. Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök. Azt még vizsgálják, hogy a környéken korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények szintén a számlájára írhatók-e.

Egy másik betöréses lopás ügyében is nyomoztak hétfőn a sárbogárdi rendőrök. Sárosdon, a Fő utcában található üzlet hátsó udvarára ugyanis behatolt egy férfi, aki az ott található, lakattal lezárt pékáru tárolóból ellopott nyolc sajtos stanglit.

Az üzlet kameráinak felvételeit a nyomozók lefoglalták. Azon látható volt az elkövető, akit adatgyűjtést követően sikerült beazonosítaniuk, így jutottak el egy 26 éves helybéli férfihez, akinél az ellopott nyolc stangliból négyet megtaláltak. A többit már elfogyasztotta.

A férfit előállítottak a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

Mint később kiderült, nem ez volt az első eset, hogy a férfi lopott a tárolóból. A terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, szabadlábon védekezik – tudtuk meg kedden Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatójából.

     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!