Rekordforgalom a Musashi ercsi leányvállalatánál

Ercsi - A világválság kitörését követően nagyot esett a Musashi Kft. bevétele, de az elmúlt évet már rekordforgalommal zárta a japán autóalkatrész-gyártó magyar leányvállalata – írja kedden a Világgazdaság.

feol.hu

Fennállása legjobb árbevételét érte el az elmúlt évben a Fejér megyei Ercsiben személyautó-alkatrészeket gyártó Musashi Kft., amely ebben az évben 3,8 millió eurót fordít beruházásokra. Nagy András, az Ercsiben tíz éve működő Musashi gyár igazgatója a Világgazdaságnak elmondta:

 - A 2009-ben elértnél 50 százalékkal magasabb, 60 millió eurós bevételi rekord annak köszönhető, hogy bizonyos termékek iránt jelentősen megnőtt a kereslet. Sokat jelentett többek között az Audi kínai piacnyerése, hiszen az ottani gyárakban összeszerelt kocsikhoz innen szállítják az alumínium lengőkarokat. Kínában ugyanis még nem rendelkeznek a szükséges technológiával.
Ekkora forgalomemelkedés azonban csak a folyamatos technológiafejlesztés révén volt elérhető – számol be a gazdasági lap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!