Regisztrálni kell a kamaránál

Fejér megye - Az alakulást követő öt napon belül vagy március 1-jéig kezdeményezniük nyilvántartásba vételüket a vállalkozásoknak kereskedelmi és iparkamaránál. Ez az agráriumra nem vonatkozik.

Klecska Ernő

Az Országgyűlés november 21-én módosította a gazdasági kamarákról szóló törvényt, amely kimondja, hogy a gazdálkodó szervezeteknek kérvényezniük kell kamarai nyilvántartásba vételüket a kereskedelmi és iparkamaráknál. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához valamennyi megyei vállalkozás regisztrál, kivéve az agrárkamara tagjait és a Dunaújváros közigazgatási területén működőket.
A kamarai közfeladatok ellátásához történő hozzájárulásként  a gazdálkodó szervezeteknek hozzájárulást kell fizetniük. A törvény az összeget szervezetenként évi 5000 forintban állapítja meg - a törvénymódosítás a kamaráknak előírta, hogy az önkéntes kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatásokat alapszabályukban hozzák nyilvánosságra.

Bővebb információ a nyilvántartásba vételről alább, a kapcsolt anyagban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!