Nem műtenek kétszer, májátültetés vár Alexandrára

Essen - A dunaújvárosi, idestova kilenchónapos kislány májbetegségét már alaposan feltérképezték a német orvosok, körvonalazódik a kezelés.

Pekarek János

 

 

Az ugyanis már az első vizsgálatok után, a múlt héten látszott, hogy előbb-utóbb szüksége lesz egy új májra a lassan már kilenchónapos kislánynak. Csak az volt a kérdés, hogy későbbre halasszák a nagy műtétet, s addig egy gyors epevezeték-operációval hozzák jobb állapotba - vagy felesleges kétszer műteni a kicsit, jobb lesz rögtön a döntő beavatkozással kezdeni?

Ez megszokottnak mondható orvosi probléma, bár az orvosoknak is nehéz döntés...

Mindenesetre az ilyen kezelésekre specializálódott esseni egyetemi klinika orvosai az utóbbi változat mellett döntöttek tegnap. Ahogyan a kislány édesapjától, Szoták Gyulától megtudtuk: az orvosok elkezdték a szülők kivizsgálását, hogy megtudják: melyikük lehet alkalmas szervadományozó donornak a kisgyerek számára. Ha egyikük sem, akkor valószínűleg hosszabb ideig elhúzódik a kezelés, mivel az európai központi szervbanknál kell megfelelő májra várni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!