Impact Kupa: öttel nyertek az ukránok a Vidi ellen

Székesfehérvár - A marbellai Impact Kupa nemzetközi labdarúgó tornán, a döntőbe jutásért a Videoton FC az első félidőben még állta a sarat a Dinamo Kijevvel, végül az ukrán csapat 5-0-ra nyert.

Matók János

Dinamo Kijev-Videoton FC 5-0 (0-0), 100 néző.

Dinamo Kijev: Sovkovszkij - D. Silva (Huszijev), Kaseridi (Escobar), Almeida, Betao - Jarmolenko (Milevszki), Haruna (Ribalka), Harmash (Alijev), Ninkovics (Sevcsenko)  Mehmidi (Correa), Ideye (Dudu). Vezetőedző: Jurij Siomin.
Videoton FC: Bozsovics - Brachi (Gyurcsó), Caneira (Apostolopoulos), Vinícius, J. Silva (Szolnoki) - Oliveira (Abosi), Mitrovics (Vasziljevics), Tóth (Polonkai), Kovács (Gosztonyi), Walter Lee (Torghelle) - Nikolics (Evandro). Vezetőedző: Paulo Sousa.



A fehérvári bajnok hivatalos honlapja írta még a döntőbe jutásért vívott mérkőzés előtt pár perccel, hogy az első félidőben a Vidi, majd a szünet után a Dinamo által használt  labdával játszanak a felek. Úgy látszik, az ukránok valamit tudhattak: az első 45 percet - bár akkor is többnyire az ő akaratuk érvényesült - még  döntetlenre hozták, majd a folytatásban  kiütötték a magyar bajnokot. Ebben a tekintetben így a két sportszergyártó multi közül az európai nyert az amerikai ellen. Ami a gólokat illeti, a Vidi egészen a 61. percig állta a sarat, ám akkor a két brazil, Dudu és a védő Betao akciója végén ez  utóbbi vette be a kaput, 1-0. Ezt követően Paulo Sousa egyre sűrűbben cserélt, s talán ez is rányomta a bélyegét a játékra, hiszen beindult a Dinamo szekere. A 72. percben Sevcsenko fejelt a kapuba, 2-0, majd a 80. percben az ukrán klasszis adott gólpasszt Milevszkinek, 3-0.
A 84. percben a lesipuskás Dudu, majd rá két perc múlva a kolumbiai cserecsatár, Escobár állította be a végeredményt, amely 5-0 lett. Ezzel a Dinamo Kijev jutott be a döntőbe, ahol a lengyel Cracovia lesz az ellenfele, miután a másik ukrán csapat, a Dnyipropetrovszk nem állt ki ellene. Ha a szervezők ezért kizárják őket, a Vidi lesz a harmadik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!