Gázóraleolvasóknak adták ki magukat, kirabolták az idős asszonyt

Egy rekedt hangú férfi hívta fel telefonon a 83 éves asszonyt azzal, hogy a lakásában található víz és gázóra leolvasását fogják aznap elvégezni. Az álszolgáltató álemberei nem sokkal ez után meg is jelentek az ingatlanon. Az idős asszony összes pénzét elvitték.

feol.hu

A Velencén élő idős asszony bejelentésére haladéktalanul a helyszínre vonultak a gárdonyi rendőrök. A 83 éves sértett elmondta, hogy megelőzően telefonon hívták fel azzal, hogy hétfőn víz- és gázóra leolvasást fognak végezni nála. Meg is jelent nála két férfi, majd az egyik közölte vele, hogy tízezer forint elmaradása van. Az asszony a szobába ment pénzért. A két férfi távozását követően vette észre, hogy a tartóból eltűnt a nyugdíja.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság járőrei és a nyomozók átfésülték a helyszín környékét, de az álleolvasókat nem sikerült felkutatni. A két ismeretlen köpcös férfi fekete ruhát viselt. Baseball sapka volt rajtuk. A gárdonyi rendőrök a rendelkezésre álló adatok alapján keresik az idős asszony megkárosítóit.

A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében kéri, hogy legyenek bizalmatlanok a lakásaikba különböző ürüggyel bekéredzkedő idegenekkel szemben. A közüzemi szolgáltatók munkatársai a helyszínen nem adnak át és nem vesznek el a készpénzt. Az ismertté vált lopás kapcsán a rendőrség kéri, hogy erre a körülményre hívják fel idős, egyedül élő hozzátartozóik figyelmét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!