Díjak, kis meseíróknak a Tollpihe-pályázaton

Székesfehérvár - A Hiemer-házban tartották pénteken a Tollpihe meseíró pályázat díjkiosztó ünnepségét. Minden résztevő emléklapot kapott, két mesét pedig színpadra is állítottak a Táncsics iskola diákjai.

B. Kiss László

Hetedik alkalommal hirdették meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot. A kiírók a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Táncsics Mihály Általános Iskola és a Fehérvár Televízió voltak. Az általános iskolás gyerekeknek szóló pályázatra hatvanhárman neveztek. A beküldött műveket jónevű irodalmárokból - Kálnay Adél, Sohonyai Edit és Nógrádi Gábor - álló zsűri bírálta el. Az ünnepélyes  díjkiosztót pénteken délután a Hiemer-házban tartották.  A bírálóbizottság tagjai - miként a grémium elnöke, Nógrádi Gábor fogalmazott - fenntartották  maguknak  a tévedés jogát. A zsűri vezetője arról is beszélt, hogy a filmek, a televízió közvetítette képi világ erősen beszüremlik a pályaművekbe is. A gyerekek meséit sokszor nem könnyű követni a Jókain felnőtt olvasónak a  gyakori vágások, snittek miatt.

A pályázattal a kiírók elsődleges célja az volt, hogy  a gyerekek  nagyobb korára se felejtődjön el az az alkotókézség, amely megszületésekor még mindenkinek a  sajátja - fogalmazott Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója.

Az idősebbek korcsoportjában az első három helyen Kovács Judit Dominika, Boros Bianka és Horváth András végzett. A fiatalabbak között Szűcs Boglárka, Ocsenás Mihály és Szombati Réka állhatott a képzeletbeli dobogóra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!