Bill Clinton levélben köszönte meg nekünk

Velence - Az esztendő szép elismeréssel kezdődött a megyei alapítású Baptista Szeretetszolgálat számára. Bill Clinton, az USA egykori elnöke köszönte meg munkájukat.

Tihanyi Tamás

Közel két évvel azután, hogy Haiti szigetét az utóbbi kétszáz év legsúlyosabb, a Richter skála szerint 7-es erősségű fölrengése rázta meg (a 2010. január 12-én bekövetkezett természeti csapásnak 170 ezer halálos áldozata volt), a  Baptista Szeretetszolgálat január hetedikén, szombaton  átad egy gyermekközpontot Port-au-Prince városában, ahol a földrengés ifjú túlélői  mellett a következő generációk fiataljai is tanulhatnak. A háromszintes, közel 1500 négyzetméteres épület jelentős magyar támogatással, de legnagyobb részben amerikai, német és írországi egyházi adományból épült fel a magyar segélyszervezet irányítása mellett, helyi munkaerővel, közel 250 millió forintból.
 A Fény Forrása Gyermekközpontban ötven árva bentlakó számára van hely,  óvodájában és általános iskolájában kétszázan tanulhatnak.  A szakiskolai oktatás során számítástechnikát, angol nyelvet, szabás-varrást, főzést és háztartási ismereteket, valamint asztalosmesterséget sajátíthatnak el a diákok, de helyet kap egy mozgássérült rehabilitációs központ is. A szakmai oktatást, a koleramegelőző programok indítását a magyar Külügyminisztérium is támogatta.
 A  központ avatását  levélben üdvözölte Bill Clinton, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora. A volt amerikai elnök december 29-én keltezett levelében  külön  elismerte  a magyarok, azaz a Baptista Szeretetszolgálat közreműködését. 
Ezt írta: "Örülök, hogy lehetőségem van köszönetet mondani a Baptista Világszövetség, a Virginiai Baptista Misszió, a Haiti Baptista Szövetség és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, nőknek és férfiaknak a látásukért és szívükért, hogy megálmodták ezt a gyermekközpontot. Erőfeszítéseik tanúságot tesznek a cselekvő hit erejéről és arról, milyen nagy dolgokat valósíthatunk meg, ha mindannyian  egy közös célért dolgozunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!