Bálizs élvezi a sorozatterhelést az EBEL-ben

Székesfehérvár - Adam Munro, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának első számú kapusa agyrázkódást kapott, így az utóbbi négy meccsen a 21 éves Bálizs Bence kapott szerepet. A fiatal hálóőr egyáltalán nem okozott csalódást, sőt...

Bobory Balázs

 - Milyen a sorozatterhelés az osztrák ligában?

- Remek! Nagyon élvezem, hogy gyors egymásutánban jönnek a meccsek, ráadásul még védhetek is - kezdte Bálizs Bence. - Úgy akarom letudni ezt a sorozatot, hogy a végén elégedett legyen velem a szakmai stáb, illetve a játékostársak.

- Nem túl nagy teher ez egy 21 éves kapus számára?
 
- Nem mondanám ezt tehernek. Egyébként is: azért sportolok, azért lettem jégkorongozó, mert imádom ezt csinálni, és most lehetőségem is van rá, szóval minden a legnagyobb rendben.

- Ezen nem csodálkozom, az elmúlt mérkőzéseken hozta magát a kapuban.
 
- Igen, jót tett az önbizalmamnak a villachi mérkőzés, amelyen nem kaptam gólt, a társak és az edzők is dicsértek. Azonban ez már a múlt, az elmúlt néhány meccset is lezártam magamban, előre kell tekinteni.

- Annál is inkább, mivel rendkívül fontos szakaszban jár a csapata.

- Egy évvel ezelőtt még nem élhettem át az EBEL-csapattal az ünnepek alatti hajtást, most viszont minden erőmmel azon vagyok, hogy az idősebb csapattársaimról a lehető legtöbb terhet levegyek. Nem szeretném, ha azért kellene imádkozniuk, hogy "csak ne kapjon lövést a fiatal srác a kapuban". Biztonságot kell adnom hátulról, jó lenne, ha a csatároknak csak a góllövéssel kellene foglalkozniuk.

- Decemberben, a válogatott erdélyi tornákán nem remekelt. Akkor sem küldte padlóra a kritika?

- Megpróbáltam az edzőm tanácsát megfogadni, és olyan lenni, mint a kacsa a vízben, amiről minden lepereg. Hallottam én is egy cikkről, amely erős kritikát fogalmazott meg, azonban csak a rokonaim, ismerőseim olvasták, és nem foglalkoztam vele. Egyébként tényleg nem sikerült semmi Csíkszeredában, de ezen is túl vagyok.

- Tudja már, hogy meddig maradhat első számú kapus?

- Talán két-három mérkőzésig, bár nem tudom, mi a helyzet Adam Munro sérülésével. A legfontosabb, hogy a csapatom a rájátszásba jusson, és én ebben segíteni akarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!