Alves az NB II-be kerül - így múlik el a "dicsőség"

Székesfehérvár, Felcsút - Sok Vidi-szurkoló számára fájó a hír: Andre Alves nyártól a ciprusi Omonia Nicosia futballistája lesz. Addig is a Videoton-Pukás Akadémia NB II-es csapatának az edzéseit látogatja.

Matók János

Három éve tért vissza hazánkba  a messzi  orosz földről Andre Alves, a Videoton FC brazil csatára, aki az elmúlt években meghódította a szurkolókat. Góljaival, parádés cseleivel, számtalan, utánozhatatlan trükkjével és persze a gólkirályi címével.  A piros-kékeknél talán csak egy hozzá fogható labdazsonglőrért rajongtak ennyire a nézők, ha még emlékeznek a szintén brazil Juninhóra a 2000-es évekből. Aki hasonló módon tűnt  el Fehérvárról, mint ahogy most Alves is távozik a piros-kékektől. Illetve négy hónapig még marad, de nem a Sóstói Stadionban, és a többi NB I-es csapat pályáján, hanem a felcsúti létesítményben, és az NB II-es bajnokság Nyugati-csoportjának a meccsein, mint a Videoton-Puskás Akadémia csapatának egyik tagja.
Mert lapunk információi szerint szombaton délelőtt már a kisvidi edzésén kell (kellene) megjelennie, és Elekes József pályaedzőnél felvenni a munkát, miután Hartyáni Gábor vezetőedzőnek  és a csapat zömének Győrben, a kétnapos Alcufer Kupán, a Horváth Ferenc-emléktornán van jelenése.  De mi történt, miért fajult eddig a dolog? Mint tudott, Alvesnek nyáron lejár a szerződése, amit a támadó nem hosszabbított meg, pedig a klub vezetése erre több alkalommal is kísérletet tett. Pláne, hogy a tulajdonos  Garancsi Istvánnak a támadó az egyik  kedvenc játékosa.  Majd több kecsegtető külföldi ajánlat is befutott Alvesért,  s a Vidi reális  összeget remélt a futballista értékesítéséből.  Viszont  ekkor   robbant a bomba:  Alves aláírta az Omoniához nyártól érvényes szerződését  - erről nem is ő, hanem az Omonia  tájékoztatta a Vidit -, majd ezt követően a ciprusi klub  már olyan összegű kölcsönvételi ajánlatot tett tavaszra, amelyre nincs jobb kifejezés: arcpirító.

Andre Alves 2009. január elsejétől a Videoton FC futballistája.  A piros-kék csapatban 91 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, s ezeken eddig összesen 55 gólt szerzett, a tavalyi idényben 24 találattal gólkirály lett, s ő lett az év játékosa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!