A Sapa ma Bécsben fejezi be az alapszakaszt

Székesfehérvár - Utolsó mérkőzését játsza az EBEL alapszakaszában ma este, 19.15-től a Sapa Fehérvár AV19 együttese, a rájátszást már kiharcoló csapat a Vienna Capitals otthonában lép jégre.

Bobory Balázs

- Az első célt teljesítettük, most már meg akarjuk nyerni a bajnokságot - mondta büszkén a fehérváriak vezetőedzője, Kevin  Primeau,  miután csapata vasárnap 3-1-re legyőzte hazai jégen az Acroni Jesenicét, és biztosította a helyét a playoffban.
A kanadai szakemberből nem a túlzott magabiztosság, vagy nagyképűség beszélt, hanem egyszerűen a normális sportemberi magatartás: bárki legyen is az ellenfél, félénken, kishitűen nem lehet nekifutni a feladatnak. Ráadásul  a Volán ebben a szezonban bizonyította, bármely csapatot képes legyőzni - akár idegenben is.
Persze az egyenes kieséses szakaszra, a legjobb nyolc alakulat éremért zajló versengésére még várni kell, a mezőny  vasárnaptól kettéválik, a csapatokra még a felső-, illetve az alsóházi középszakaszban várnak feladatok. Az első hat, illetve a 7-11. helyezettek egymás között újabb két kört játszanak. A fehérváriakat érintő felsőházi középszakaszba az alapszakasz-győztes (biztosan a Linz) négy pontot visz magával, a második hármat, a harmadik kettőt, a negyedik egyet, amíg az ötödik és hatodik pont nélkül vág neki a miniligának. Vagyis elég egy jó periódus, vagy néhány mérkőzésen át tartó remek forma, s máris az alapszakaszban elértnél lényegesen jobb pozícióban lehet kezdeni a rájátszást. A fehérváriaknak azonban most van néhány napjuk, hogy értékeljék, élvezzék az első cél teljesítését, a playoffba jutás tényét.
- Nagy volt az öröm vasárnap, nekem is sikerült feloldódni mindabból a feszültségből, ami a negyven mérkőzéses, kiélezett alapszakasszal jár - fogalmazta meg érzéseit Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. - Azt hiszem, az álomkategóriába tartozott a szezon előtt, hogy három osztrák csapatot megelőzzünk, de sikerült, és készülődhetünk a felsőházi középszakaszra. Hegymászásos hasonlattal élve: meredek lejtőn kapaszkodunk fel, egy szép szintre elértünk, és most van néhány napunk tábort verni, de aztán indulni kell tovább a magasabb területek felé. Szimpatikus volt a vezetőedzőnk nyilatkozata, miszerint szeretné a csapattal megnyerni a bajnokságot. Bátor célok nélkül nincs siker. A tortát már megsütöttük, most jöhet a hab és a díszítés rá, jó lenne olyan eredményt elérni ebben a szezonban, amilyenre korábban még nem volt példa, amióta az EBEL-ben szereplünk.
 A sikerekkel teli, eredményes  alapszakasztól pedig hogyan másképp, mint egy bécsi győzelemmel  lehetne szépen búcsúzni. Ez újabb üzenet lenne a többieknek: vigyázat, a Sapa indul a csúcs felé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!