A listavezető Linzhez utaznak a harmadik Ördögök

Székesfehérvár - Vasárnap elszenvedte első vereségét az EBEL középszakaszában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. Búslakodni nincs idő, mert kedden itt az újabb nagy falat: a Linz.

Bobory Balázs

Talán mindkettő - válaszolt hétfőn Palkovics Krisztián, a fehérváriak ikonja arra a kérdésre, hogy a fizikai, vagy pszichés fáradtság okozta-e a vasárnapi, 0-3-mal végződő Medvescsak Zagreb elleni viszonylagos gyengébb játékot.
Bizony, nehéz sorozat közepén jár a kék-fehér társaság, amelynek keddi, majd pénteki állomása is rázós lesz: előbb a listavezető Linzhez, majd az osztrák rekordbajnok Klagenfurthoz kell látogatni.
- Rengeteg a mérkőzés és sokat is kell utazni, ezért  jöhetett most egy holtpont - mondta Palkovics. - Sajnos a sok sérült is befolyásolta a produkciónkat, elsősorban hátul vagyunk kevesen, hiszen két kulcsember, Tokaji Viktor és Juraj Durco is kiesett. Ennek ellenére bízom abban, hogy már a Linz ellen jobban játszunk, de tudjuk, hogy idegenben nem könnyű nyerni. Igaz, a Salzburg elleni meccs előtt is ezt mondtuk...
A jobbszélső azt is hozzátette: hiába friss még a sor, kiválóan érzi magát Derek Ryan és Chad Klassen mellett, a továbbiakban is veszélyes, eredményes lehet  ez a trió. A csapat pedig reméli, hogy a vasárnapi, Salzburg elleni hazai csata után következő négy mérkőzésmentes nap elegendő lesz a felfrissülésre.

A mai, 19.15-kor kezdődő Linz elleni összecsapáson némi esély mutatkozik Juraj Durco visszatérésére, de lehet, hogy csak pénteken száll be az agyrázkódás után lábadozó szlovák bekk.

Keddi mérkőzések, kezdés egységesen 19.15: Ljubljana-Klagenfurt, Red Bull Salzburg-Zágráb, Vienna-Znojmo, Graz-Jesenice.
A felsőház állása: 1. Linz 12 pont, 2. Zágráb 7, 3. Fehérvár 6, 4. Ljubljana 4, 5. Klaganfurt 3,  6. Salzburg 2.
Az alsóház állása (az első két helyezett kerül a rájátszásba): 1. Graz 7 pont (10-4), 2. Villach 7 (6-9), 3. Znojmo 5 (9-6), 4. Vienna 5 (6-5), 5. Jesenice 0. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!