A közeli ügyintézésért - Várják az észrevételeket a járásokról

Székesfehérvár - Vasárnapig lehet véleményezni interneten a járások kialakítására kidolgozott terveket. Fejérben kilenc járás lenne.

Tribolt Lajos

Mint korábban hírt adtunk róla, társadalmi egyeztetésre bocsátotta a szaktárca a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseket. A járási rendszer kialakításának célja, hogy az állam közelebb kerülhessen az állampolgárokhoz, és a közigazgatás minden állampolgár számára elérhetővé váljék -  hangsúlyozta Dorkota Lajos kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője.  Kiemelte: a fontos célok közé tartozik az is, hogy megvalósuljon az államigazgatási és az önkormányzati feladatok szétválasztása, s hatékony közigazgatás jöjjön létre.
  A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz, minden  állampolgár számára elérhető közelségben és magas minőségben. A járások és járási kormányhivatalok a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként kezdhetik meg működésüket 2013. január 1-jével.
 A tervekről a munkaanyag a kormany.hu honlapon olvasható. A járások számának bővítésére nincs mód, kizárólag abban az esetben tehető javaslat új járásra, amennyiben megjelölik azt a járást is, amelyet  megszüntetni kívánnak.  A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkársága a véleményeket január 29-éig várja a [email protected] e-mail címen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!