Új, korszerű monitorok a Munkácsyban

Székesfehérvár - Negyvenegy korszerű monitort adtak át a Munkácsy Mihály Általános Iskolában, hála a szülők támogatásának.

Házi Péter

Egy kis ünnepség keretében köszönte meg a napokban a Munkácsy Mihály Általános Iskola alapítványa a diákok szüleinek példaértékű segítségét: az adó egy százalékának felajánlásával ugyanis sikerült idén több mint negyven új monitort vásárolni az elavult katódcsöves képernyők helyett.
- Iskolánk alapítványa immár húsz éve létezik, s büszkén mondhatom, hogy az egy százalékok felajánlásából évente egy-két millió forintos nagyságrendben segítenek a szülők. Volt olyan is például, hogy ajtót kellett kialakítanunk az orvosi szobához, ehhez egy apuka  ötvenezer forintos segítséget adott. De nem csak pénzzel járulnak hozzá az iskola szépüléséhez-fejlődéséhez, hanem bizony saját munkával is: nyáron például gumitéglát  tettek le a szülői munkaközösség tagjai az udvarra, de nagyon sokat segített villanyszerelési munkákban az Árpád Szakképző Iskola - mondta el lapunknak Tóth Péter, a Munkácsy igazgatója.
Az alapítvány jövőre is várja a támogatásokat, hogy pontosan mire költik majd a pénzt, arról várhatóan januárban döntenek. Bár az igazgató annyit elárult: nagyon ráférne már a rendbetétel, a felújítás az alsós udvarra. Ezt nyilvánvalóan több lépcsőben lehetne megtenni, érdemes lenne jövőre elkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!