Óriási kerekesszék érkezett Fehérvárra

Herendi Gábor filmrendező kerekesszék-installációjával pénteken délelőtt megérkezett Székesfehérvárra a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) által elindított Guruló kampány.

Tihanyi Tamás

Az összefogás célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a Guruló műhelyhálózatra, amelynek tagjai -  így a székesfehérvári is  - a mozgássérült emberek mindennapjait segítik. A filmrendező által egyedivé alakított óriás kerekesszék az Alba Plázában látható  január elejéig. A fehérvári eseménnyel egy időben Magyarország további hat régióközpontban (Budapesten, Kaposváron, Nyíregyházán, Szombathelyen, Szegeden, és Miskolcon) is bemutatnak  egy-egy kerekesszéket, amelyeket ugyancsak hazai hírességek készítettek el. 
 A Guruló műhelyek a mozgássérült emberek hétköznapi életét, valamint társadalmi és munkaerő-piaci integrációját egyaránt segítik. Szakembereik a sorozatban gyártott segédeszközöket nem csak javítják és karbantartják, de szükség esetén személyre szabva át is alakítják. Az ellátás költségeinek túlnyomó többségét  a MEREK uniós forrásból biztosítja.   Magyarországon jelenleg mintegy 50 ezer ember használ kerekesszéket. A fehérvári műhely a Budai út 81-es szám alatt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!