Orgovány: kihúzzák a szőnyeget a szakszervezetek alól

Dunaújváros - A kormány az ellehetetlenítésünkre törekszik - jelentette ki Orgovány Zoltán, miután alapvető jogai csorbultak a rendvédelmi szakszervezeteknek.

Szigeti Sándor

- A rendvédelmi szakszervezeteknek ezután arra sem lesz lehetőségük, hogy ellenőrizzék: megvannak-e a biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételek. Az pedig, hogy a fegyveres testületnek nem biztosítanak a jövőben kötelező helyiség- és eszközhasználatot, az alapvető működési feltételeket veszélyezteti. A törvény elveszi továbbá a szakszervezetek kifogás benyújtási jogát - teszi hozzá Orgovány Zoltán.

A megyei elnök úgy látja: a törvény által, vagyis felülről létrehozott Magyar Rendvédelmi Kar alkotmányos aggályokat vet fel:

- Az egyik legnagyobb probléma, hogy a Magyar Rendvédelmi Kar már nem lesz független a munkáltatótól, magyarán a Belügyminisztériumtól. Ezenkívül kötelező tagságot ír elő mindenki számára, aki a rendvédelem területén akar dolgozni. Feladata lesz bizonyos szakmai feladatok ellátása, amelyet a mindenkori miniszter kezdeményez.

- Sok más fontos jogszabályhoz hasonlóan a parlamenti többség ezt a jogszabbályt is éjfélkor fogadta el. Így kisebb a média-felhajtás, és nem beszélnek róla az emberek - jegyezte meg az FRSZ Fejér megyei elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!