Egervári Sándor szövetségi kapitány vizitált Fejérben

Székesfehérvár - Illusztris vendég, Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya találkozott hétfőn a Fejér megyében dolgozó edzőkkel, hogy megossza velük gondolatait, tapasztalatait a csapatépítés rejtelmeiről, nehézségeiről és a szépségeiről.

Matók János

Viszonylag kevés  érdeklődő jelent meg a Fejér megyei önkormányzat Piac téri épületének a Réztermében, hogy meghallgassák Egervári Sándort, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatósága által szervezett találkozót Schneider Béla megyei igazgató köszöntője vezette be, majd a meghívott vette át a főszerepet. A téma minden, magára valamit is adó edzőt érdekelhetett, hiszen a csapatépítés kulisszatitkai, annak  nehézségei, illetve   szépségei kerültek terítékre, Jakab Eleknek, a megyei igazgatóság szakmai vezetőjének a moderálása mellett. Az már az elején azonnal kiderült, hogy Egervári Sándor a Fejérben létrehozott labdarúgóedzői klub   kezdeményezésére érkezett Fehérvárra.


 - Mi a titka a jó csapatépítésnek? Én nem feltétlenül az igazságot,  a tapasztalataimat osztom meg az edzőkollégákkal. Rómába is több út vezet, s ez a csapatépítésekre is vonatkozik. Ha csak  néhány gondolatot  tudok ébreszteni a megjelentekben, s ezekből ők ráadásul profitálnak is, akkor az  természetesen örömteli dolog, s az előadás máris elérte a célját. Melyik csapatom  áll közel a szívemhez? Nehéz különbséget tenni siker és siker között,  hiszen nyilván egészen más egy magyar bajnoki cím, egy bronzérem, vagy  egy világbajnoki harmadik helyezés. Nyilván azért egy válogatottal elért siker, egy vb-bronz azért valahol más, hiszen nem csak egy szűk közösség  szimpátiáját nyerte el az ember, hanem egy országét. Itt jegyzem meg, a dunaújvárosi időszakom  azért pályafutásom  legszebbjei közé tartozik, bearanyozta az életem - mondta a többi között a szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!