Cseh újabb aranyérme

Szczecin - Cseh László újabb aranyérmet szerzett pénteken négyszáz vegyesen a rövidpályás úszó Eb-n, száz gyorson Takács Krisztián középfutamát megnyerve, finalista lett.

Gallai Péter

Cseh László, Verrasztó Evelyn és Bernek Péter révén egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szerzett az első versenynapon a magyar válogatott, a mieink éremkollekciójának növelésére pénteken is volt esély, hiszen több döntőben is érdekeltek voltunk. S ma újabb távon, száz méter gyorson is rajthoz állt az  ötvenen Eb-hatodik helyig jutó dunaújvárosi fiú, Takács Krisztián. Krisztián százon is a döntőbe jutást tűzte ki célul, amihez elsőként  az előfutamon kellett túljutnia.  Nos, százon is veretes mezőny gyűlt össze,  hatvankilenc indulóval. Takács  48,32 másodperccel kvalifikálta magát az Eb-re,  a hatodik előfutamban negyedikként csapott célba, 48,11 másodperccel.  Összesítésben ez a tizenegyedik időre volt elég, de  az egy nemzet két versenyző szabály alapján hárman  is kihullottak előle, így nyolcadikként került a délutáni  középdöntőbe. (A  finálét szombaton rendezik, a szerk.) A másik magyar, Kozma Dominik  kilencedikként.


A Dunaferr-DVSI versenyzőjének szereplése előtt több fináléban is érdekeltek voltunk. Négyszáz vegyesen egyből két magyarért, Cseh Lászlóért és Verrasztó Dávidért szoríthattunk. Végül a két fiú  hatalmas fölénnyel ebben a sorrendben ért be, és állhatott fel a dobogó első és második fokára. Sajnos száz mellen Gyurta Dánielnek nem sikerült a döntő, csak ötödik lett, Financsek Gábor kilencedik.
Utánuk  aztán megint Takácsért izgulhattunk, aki hatalmasat, nagy időt úszva,  több klasszis előtt  megnyerte középfutamát, 47,59 másodperccel. Ez alig maradt el a még űrruhában  elért országos csúcsától, a 47,31-től. Összesítsében végül a második (!) idővel jutott be a szombati döntőbe, Kozma a negyedikkel.  Krisztián vasárnap is szerepel,  ötven méter pillangón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!