Vb: a címvédés a fiatalok célja

Székesfehérvár - Argentínában rendezik meg a junior korú öttusázók idei világbajnokságát. Ezen címvédőként áll rajthoz a fehérvári Kovács Sarolta és Demeter Bence.

Silye Sándor

Egy éve Székesfehérváron vetélkedtek a "legöregebb" korosztályos ifjak, a junior öttusázók. Akkor nagy magyar -  pontosabban inkább székesfehérvári  - siker született, hiszen az egyéni versenyt az Alba Volán SC kiválóságai, a hölgyeknél Kovács Sarolta,  amíg a férfiaknál  Demeter Bence nyerte. Mindketten a kombinált szám végén, jó hajrával győztek. A két ifjú idén (Kovács Sarolta esetében ez úgy helyes: idén is) a felnőttek között remekelt, hiszen Saci a vb-n egyéniben ezüst-, váltóban arany-, csapatban pedig ezüstérmes lett, Bence csapatban a dobogó második fokára állhatott fel. Az Európa-bajnokságon Saci váltóban és csapatban Európa-bajnok, Bence csapatban aranyérmes, de a két ifjú győzött  a junior Eb-n is egyéniben. És most elérkeztek az idei utolsó versenyükhöz. Meglehetősen szokatlan időpontban, hiszen normál esetben ilyenkor már a felkészülést kezdik el a következő évi nagy feladatokra. Nagy kérdés: egy eddig ilyen nagyszerű  esztendő után,  ha most  nem sikerül megvédeni a tavalyi címüket, miképpen  zárják a szezont?
- Természetesen   mindketten azon leszünk, hogy most, a világbajnokságon  is nyerjünk, és abban az esetben kijelenthetem: a legjobb évemet zártam. De ha nem sikerül győzni - az öttusa kiszámíthatatlan  - abban az esetben is igaz lesz ez a megállapítás. Rövid pihenő után dolgoztunk, várjuk hát a viadalt  - vélte Demeter Bence.
-  Akárhogy is lesz, pályafutásom során mindenképpen kiemelkedő lesz 2011. Bence és én is jó formában leszünk Argentínában, a siker érdekében valamennyi számban a maximumra törekszünk,  de hogy ez végül is mire lesz majd  elég, az csak a  helyszínen, a kombinált szám után derül ki. Az biztos, rajtunk semmi nem fog múlni  - tette hozzá optimistán és határozottan Kovács Sarolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!