Új nagyberuházás a Bericapnál

Székesfehérvár - Nyolcszázmilliós beruházással fejlesztett ki és kezdett gyártani egy, a korábbiaknál könnyebb kupakot a Bericap. A cég évente 5,7 milliárd kupakot állít elő.

B. Kiss László

A nyugat-európai piacokon is újdonságnak számít az a műanyag kupak, amelyet a székesfehérvári Bericap Bt. egy know-how vásárlásával fejlesztett tovább és kezdett el ipari méretekben gyártani a nemrég beüzemelt új gyártósoron.  Az új kupak könnyebb a korábbiaknál, mivel  az alapanyag öt, a gyártáshoz szükséges energia négy  százalékát sikerül megtakarítani. A fejlesztés összesen 800 millió forint beruházását igényelt, amiből közel 300 millió forintot európai uniós pályázaton nyert el a cég - tudtuk meg Papp Dénes ügyvezető igazgatótól. A kupakgyár új terméke iránt nagy érdeklődés mutatkozik: a gyártósor a hét hét napján, napi 24 órán át termel. A fehérvári Bericap Bt. az idén összesen 5,7 milliárd darab műanyag kupakot gyárt, árbevétele 2011-ben megközelíti majd a nettó 13 milliárd forintot. Termékeinek 90 százalékát exportálja, mégpedig a világ több mint negyven országába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!